Programi “Procredit Onboarding Programme” për studentët e Universitetit Qiriazi

Procredit Bank realizoi takim me studentët e Fakultetit të Ekonomisë në Universitetin Qiriazi, ku prezantoi programin 6 mujor ‘’Procredit Onboarding Programme’’, mundësi punësimi dhe intershipi kundrejt pagese për studentët e diplomuar më parë dhe ata që janë në proces diplomimi.

Trajnimi me një kohëzgjatje 26 javore ndihmon në rritjen përsonale dhe profesionale të studentëve, i cili kombinon modulet e trajnimit teorik me atë praktik.

Një pjesë e trajnimeve do të realizohen online, një pjesë në bankën lokale dhe disa të tjera në Qëndrën e Trajnimit në Serbi, ku programi zhvillohet në gjuhën angleze.
Qëllimi kryesor i Universitetit Qiriazi është të përgatisë studentë të kualifikuar për punësim në kompani auditimi, konsulence, banka, kompani sigurimi e institucione të tjera financiare, etj.

#zgjidhqiriazin #universitetiqiriazi #100vjetqiriazi

Lajmet

Kolegji Universitar Qiriazi Lajme

Java e orientimit të studentëve

Të dashur studentë, me shumë kënaqësi ju ftojmë në javën e orientimit në datat 25-29 shtator. Përgjatë këtyre 5 ditëve, të gjithë studentët e vitit të parë, do të kenë mundësinë të informohen rreth kurrikulave të studimit dhe mundësive të punësimit për secilin program studimi.

📣Gjithashtu, java e hapur do t’ju ndihmojë të njihni nga afër stafin akademik, i cili do të jetë bashkëudhëtari juaj përgjatë viteve më të rëndësishme të formimit.

🏫Kolegji Universitar Qiriazi dëshiron që këtë rrugëtimit të ri të jetës tuaj, t’jua nisë në mënyrën më të bukur të mundshme, për tu siguruar që do të kaloni një përvojë të re arsimore e cila do të lerë gjurmë në jetën tuaj.

Ju mirëpresim! 🙂

📌Për çdo pyetje ose informacion të mëtejshëm, ju lutemi të mos hezitoni të na kontaktoni!

📨mailto:[email protected]

🌳linktr.ee/qiriazi

☎️+355 67 2000 874

📍Ju mirëpresim në ambientet e Universitetit, rruga Taulantët, Kodër-Kamëz, Tiranë 1029

Suksese!

Zbulimi i talenteve të rinj dhe përkrahja e tyre...

🏫Për këtë, Kolegji Universitar Qiriazi ofron 3 lloje BURSA-sh STUDIMI për të gjithë ata, të cilët kanë nevojë për një “shtysë” të vogël për të nisur rrugëtimin e tyre drejt suksesit.

📌Bursa EKSELENCE;

📌Bursa TALENTI;

📌Bursa SOCIALE;

📑Informacionet më të detajuara i gjeni në website: https://qiriazi.edu.al/apliko-per-burse/

📍Gjithashtu, ju mirëpresim çdo ditë në ambjentet e Universitetit, rruga Taulantët, Kodër-Kamëz, Tiranë 1029.

🗒️Për çdo pyetje ose informacion të mëtejshëm, ju lutemi të mos hezitoni të na kontaktoni!

📨mailto:[email protected]

🌳linktr.ee/qiriazi

☎️+355 67 2000 874

Suksese!

#universitetiqiriazi

Zgjidh Kolegjin Universitar Qiriazi në Raundin e ...

Të dashur studentë!

Me shumë kënaqësi ju bëjmë me dije se hapen regjistrimet për të gjithë fituesit e Raundit të Dytë (2). Jeni të lutur që në datat 22 shtator – 1 tetor të kryeni procedurën e regjistrimit pranë ambienteve të Kolegjit Universitar Qiriazi.

📄Për regjistrim janë të nevojshme dokumentet si më poshtë:

📌Fotokopje e noterizuar e diplomës së Maturës Shtetërore/Dëftesë Pjekurie dhe çertifikatë e notave ose dëftesë/diplomë tjetër studimi e fituar jashtë shtetit dhe e njehsuar nga QSHA;

📌Fotokopje e kartës së identitetit;

📌Dy fotografi;

📎Për çdo pyetje ose informacion të mëtejshëm, ju lutemi të mos hezitoni të na kontaktoni!

Promovimi i librti “Midis CIA-s dhe Besimit&...

Në Universitetin Qiriazi, u promovua libri “Midis CIA-s dhe Besimit” ku i pranishëm ishte edhe vetë autori i librit, z. Rolf Mowatt-Larssen. Prof. Mowatt-Larssen është ekspert i çështjeve të sigurisë dhe luftës kundër terrorizmit. Ai ka shërbyer për 23 vjet si oficer i operacioneve të CIA-s në poste të ndryshme në ShBA dhe në vende të tjera të botës, duke përfshirë pozicionin e Shefit të Divizionit të Evropës në Drejtorinë e Operacioneve, pozitën e Drejtorit të Inteligjencës dhe Kundërzbulimit në Departamentin e Energjisë së ShBA, etj.

Në vitin 2009, z. Mowatt-Larssen vendosë t’i përkushtohet akademisë në Qendrën Belfer të Universitetit të Harvardit ku ka shërbyer deri në vitin 2019 si Drejtor i Projektit të Inteligjencës së Qendrës.

Promovimi i librit u shoqërua nga një panel diskutimi ku, përveç autorit, morën pjesë përkthyesi i librit në gjuhën shqipe, prof. Erion Kristo; gazetari i mirënjohur Roland Qafoku; ish-anëtari i Kuvendit të Shqipërisë, z. Gerti Bogdani; dhe drejtuesi i Zyrës së Marrëdhënieve Ndërkombëtare në Universitetin Qiriazi, z. Viliem Kurtulaj. Secili nga pjesëmarrësit në panel bëri një vlerësim për librin e z. Mowatt-Larssen dhe kontributin e tij në botën akademike. Paneli u mbyll me një seri pyetje-përgjigje ndërmjet z. Viliem Kurtulaj dhe autorit z. Rolf Mowatt-Larssen.

Prof. Rolf Mowatt-Larssen i akordohet titulli R...

Senati i Kolegjit Universitar Qiriazi, me vendim nr. 5, datë 12.09.2023, i akordoi Prof. Rolf Mowatt-Larssen titullin “Doctor Honoris Causa” me motivacionin: “Për kontributin e tij në procesin e tranzicionit drejt demokratizimit të Shqipërisë dhe rajonit, afrimin e marrëdhënieve shqiptaro-amerikane, mbështetjen e arsimit të lartë, dhe promovimin e lirive fetare”.

Prof. Rolf Mowatt-Larssen ka qenë një figurë e rëndësishme në Agjencinë Qendrore të Inteligjencës së Shteteve të Bashkuara të Amerikës “CIA”. Ai ka mbajtur detyra me peshë në këtë Institucion që eshte Agjenesia më e fuqishme e inteligjencës në botë. Si shef i Divizionit të Evropës në Drejtorinë e Operacioneve, ka dhënë një kontribut të çmuar në procesin tranzicionit dhe demokratizimit të vendeve ish komuniste të Evropës Lindore, ku përfshihet edhe Shqipëria.

Prej vitit 2009, ai është angazhuar edhe në botën e akademike si kërkues shkencor dhe mësimdhënës në universitete amerikane siç është Universiteti i Harvardit, kryesisht në çështjet e sigurisë. Gjithashtu, Prof. Mowatt-Larssen është autor i disa librave.

Referuar kontributeve dhe veprimtarisë së Tij botuese, Prof. Rolf Mowatt-Larssen është një nga pikat e takimit midis ShBA-së dhe Shqipërisë, duke u bërë një urë produktive lidhëse midis universiteteve amerikane dhe atyre shqiptare.

Univeristeti Qiriazi ka një trashigimi të pasur historike të lidhjeve Shqiptaro-Amerikane të cilat kanë shërbyer për hedhjen e themeleve të arsimit të lartë në Shqipëri. Ne jemi krenar që mbajmë “pasaportën” e Universitetit më të vjetër në vend, në të njejtën godinë dhe me të njejtin emër, njësoj si 101 vite më parë.

Prof. Rolf Mowatt-Larssen, duke vlerësuar titullin e dhënë dhe duke e konsideruar veten pjesë të këtij Institucioni premtoi përpara një audience akademike se do të jetë pjesë e rëndësishme kontribuese për ndërkombëtarizimin e Universitetit Qiriazi.

Shiko të Gjitha