Dokumentari “Përvjetori i Artë”

Një histori vazhdimësie dhe trashëgimie e Kolegjit Universitar “Qiriazi”.

Një histori vlerash dhe suksesi që bën diferencën, paraqitur nëpërmjet dokumentarit “Përvjetori i Artë”, që u realizua me rastin e 100 Vjetorit te Universitetit nën kujdesin e këtij Institucioni, me producent gazetarin Tomë Therçaj dhe me skenar të Dr. Gjovalin Gjeloshit.

Në këtë dokumentar morën pjesë dhe dhanë intervista figura të rëndësishme si :

Talat Xhaferri, Kryetar i Parlamentit të Maqedonisë së Veriut

Akad. Frashër Demaj, Historian

Prof. Valentina Duka, Historiane

Prof. Shaban Sinani, Sekretar Shkencor i Akademisë së Shkencave

Mal Berisha, Ambasador

Prof. Et’hem Ruka, Ish-ministër Arsimi dhe Rektor i Universitetit Luarasi

 

Prof. Nevila Nika, Historiane

Prof. Myqerem Tafaj, ish Ministër i Arsimit (2008-2013)

Genc Pollo, ish Ministër i Arsimit (2005-2008)

Robert Dako, Nip i Sevasti Qiriazit dhe Kristo Dakos

Prof. Maksim Meco, Rektor i Universitetit Qiriazi

Prof. Gjokë Uldedaj, President i Universitetit Qiriazi

Apliko Tani