Lajme

Gëzuar 28 dhe 29 Nëntorin

🇦🇱 Gëzuar 28 Nëntorin, Ditën e Flamurit dhe 29 Nëntorin, Ditën e Çlirimit.

Ceremonia e Diplomimit 2022-2023

🏫Në Kolegjin Universitar ‘’Qiriazi’’ u organizua Ceremonia e Diplomimit të studentëve që përfunduan studimet në ketë Universitet për vitin akademik 2022-2023.

🎓Në këtë ceremoni u diplomuan studentë që përfunduan studimet në programet bachelor, master i shkencave dhe ato profesionale.

👨‍🏫Presidenti i Kolegjit Universitar ‘’Qiriazi’’, Prof. Gjokë Uldedaj theksoi faktin se ‘’ Kolegji Universitar “Qiriazi” sot ka një pasaportë të rëndësishme në dorë, duke u identifikuar si Institucioni më i vjetër i Arsimit të Lartë në vend, me një histori dhe trashëgimi shekullore. Në vazhdim të traditës së krijuar, Kolegji Universitar “Qiriazi”, do të ketë në themel të strategjisë së tij, jo vetëm cilësinë akademike, kërkimin shkencor dhe transferimin e njohurive, por edhe forcimin dhe zgjerimin e marrëdhënieve të bashkëpunimit me Institucionet më prestigjioze të vendit, me Universitetet dhe Kolegjet e vendeve perëndimore, me qëllim ndërkombëtarizimin e institucionit, për të përgatitur të diplomuar të aftë të konkurojnë në tregun e punës intelektuale, brenda dhe jashtë vendit.’’

👨‍🏫Prof. Gjokë Uldedaj, ju urojë suksese studentëve në rrugëtimin e tyre profesional, duke theksuar edhe dëshirën dhe kërkesën për të ruajtur lidhjet edhe në të ardhmen: ‘’Mos harroni se shpërblimi më i madh, për ne është suksesi dhe lumturia juaj. Por Ju kërkojë që sukseset tuaja ndajini me ne, ejani na vizitoni sa më shpesh, sepse KUQ do t’i mbajë dyert të hapura për ju. Stafet akademike dhe ato ndihmëse do të jenë kurdoherë të gatshme e të përkushtuara për t’ju ofruar gjithçka që do t’ju nevojitet për të studiuar e bashkëpunuar në kuadër të projekteve dhe të veprimtarive shkencore, për të thelluar e zgjeruar dijet dhe për të ngjitur shkallët e karrierës profesionale dhe akademike.”

👨‍💻Rektori I Universitetit, Prof. Maksim Meço, përshëndeti studentët dhe të ftuarit, duke inkurajuar të rinjtë e sapodiplomuar që të punojnë fort duke investuar në dije për të realizuar endrrat e tyre.

Forum i hapur me temë “Gratë dhe vajzat e ekspozuara ndaj dhunës me bazë gjinore dhe aksesi i tyre tek shërbimet e ndihmës juridike falas”

Në kuadër të fushatës së 16 ditëve të aktivizmit kundër dhunës ndaj grave dhe vajzave, Universiteti Qiriazi mori pjesë në forumin e hapur me temë “Gratë dhe vajzat e ekspozuara ndaj dhunës me bazë gjinore dhe aksesi i tyre tek shërbimet e ndihmës juridike falas” me pjesëmarrjen e shumë aktorëve kyç.

Ambasadori i Austrisë në Shqipëri, dr. Christian Steiner, përfaqësuesja e UNDP-së, Monica Merino, Avokatja e Popullit, Erinda Ballanca, dhe raportuesja e përgjithshme për dhunën ndaj grave në Asamblenë Parlamentare të KiE, Etilda Gjonaj, nënvizuan domosdoshmërinë e zbatimit efektiv të kuadrit politik dhe ligjor në Shqipëri në luftën kundër dhunës me bazë gjinore. Drejtësia dhe barazia gjinore janë themelet e një të ardhmeje të ndritshme.

Në këtë kontekst, vlen të përmendet se Universiteti Qiriazi është themeluar nga dy gra pionere të arsimit shqiptar, Sevasti dhe Parashqevi Qiriazi, duke lënë një trashëgimi të madhe arsimore përmes vizionit dhe kontributit të tyre në arsim. Kjo trashëgimi është një shembull i fuqishëm i rolit dhe kontributit të grave në shoqërinë tonë, duke na treguar se fuqizimi i grave është katalizatori i një të ardhme më të ndritur dhe barabartë! 👩‍⚖️

22 Nëntori, Dita e Alfabetit të Gjuhës Shqipe

📖 Universiteti Qiriazi, si trashëgimtare e historisë së institucioneve arsimore të ngritura nga motrat Qiriazi dhe Kristo Dako, ishin të ftuar nderi në cermonitë kremtuese në Shkup dhe Manastir gjatë festimeve të 115 vjetorit të ditëve të Alfabetit që u mbajt në qytetin shqipëtar të Manastirit.

📝 Prezenca në këto ditë të rëndësishme në Shkup dhe Manastir e autoriteteve më të larta shtetërore e qeveritare i dhanë edhe më shumë vlera këtij kremtimi solemn.

🏛️ Presidenti i Universitetit Prof. Gjokë Uldedaj sëbashku me stafin patën një angazhim maksimal dhe kontribues, duke dhuruar në bashkëpunim me ITSHKSH, ekspozitën me temë “Qiriazët themeltarët e arsimt kombëtar”. Kjo ekspozitë u vendos në ambjentet e Muzeut të Alfabetit Shqip dhe u përurua me një prezencë të një niveli të lartë pjesmarrësish. Ekspozita kishte një fond të pasur me fotografi, që pasqyruan jetën dhe veprën e familjes Qiriazi-Dako, në shërbim të arsimit kombëtar.

📚 Gjithashtu Universiteti Qiriazi, duke angazhuar edhe stafin akademik, dhuroj 4000 libra për biblotekën e Manastirit. Aktivitet në ditët e Alfabetit në qytetin e Manastirit do të kenë një vëmëndje të shtuar dhe vit pas viti nga Universiteti Qiriazi, në respekt të kontributit të rilindasve tanë në Kongresin e Manastirit, vëllezrit Gjerasim e Gjergj Qiriazi dhe motrat Sevasti dhe Parashqevi Qiriazi , si dhe Kristo Dako.

Tryezë e rrumbullakët në kuadër të bashkëpunimit midis 2 institucioneve të arsimit të lartë

🗓️ Me datë 21.11.2023 u zhvillua një tryezë e rrumbullakët në kuadër të bashkëpunimit midis 2 institucioneve të arsimit të lartë, Kolegjit Universitar Wisdom dhe Kolegjit Universitar Qiriazi

🤝 Tema e takimit kishte në focus planin kombëtar për integrimin evropian 2023 – 2025, arritjet dhe prioritetet si dhe pritshmëritë që Ministria e Arsimit dhe Sportit ka nga Institucionet e Arsimit të Lartë për të arritur sa më me rigorozitet dhe efikasitet zbatimin e planit kombëtar për integrim.

🏫 Zv. Rektori I Kolegjit Universitar Wisdom, Prof. Dr. Bajram Hysa hapi takimin me fjalën e tij përshëndetëse dhe I uroj mirëseardhjen stafit akademik te Kolegjit Universitar Qiriazi. Rektori I Kolegjit Universitar Qiriazi Prof. Dr. Maksim Meço theksoi bashkëpunimin e frytshëm midis dy institucioneve, si dhe çfarë do të ishte me interes të punohej në terma afat shkurtër, afatmesëm dhe afatgjatë. Të dy institucionet përfaqësoheshin nga figura të njohura në fushën e arsimit të lartë dhe me experience shumë vjeçare në fushat e tyre përkatëse. U diskutua rreth prioriteteve që Ministria e Arsimit dhe Sportit ka për të përbushur edhe Objektivat e Zhvillimit të Qëndrueshëm të Agjendës së Kombeve të Bashkuara 2030, ku Shqipëria është zotuar për t’i përmbushur dhe për të qenë pjesë në një të ardhme të afërt e Bashkimit Europian. Plani Kombëtar për Integrimin Evropian 2023 – 2025 i referohet në mënyrë të përgjithësuar, zbatimit të strategjisë kombëtare të arsimin, si një ndër prioritetet e kapitullit 26, me fokus në “sigurimin e arsimit gjithëpërfshirës dhe cilësor”. Bazuar në Progres Raportit të vitit 2022, Shqipëria është mesatarisht e përgatitur në fushën e arsimit dhe kulturës. Është bërë progres në miratimin e Strategjisë Kombëtare të Arsimit 2021 – 2026 dhe planit të veprimit.

💼 Ky takim përfundoi me një qasje proaktive ndaj diskutimeve, ku u vendos që kjo temë nxit shumë ide të cilat ndihmojnë në zhvillimin institucional si dhe atë profesional të stafit akademik dhe që do të ishte me interes nëse do të zhvillohet në nivel kombëtar dhe të ftoheshin institucionet e arsimit të lartë.

Ceremonia e Diplomimit

🧑‍🎓Të dashur studentë, kemi kënaqësinë t’ju ftojmë në Ceremoninë e Diplomimit në Kolegjin Universitar Qiriazi. Ditën e premte, më datë 24 Nëntor 2023, në orën 12:00 ju mirëpresim të gjithëve në ambientet e sallës “Charles R. Crane”.

Jemi të lumtur dhe krenarë të festojmë së bashku arritjet e një tjetër brezi që përfundoi me sukses rrugëtimin e dijes te “Qiriazi”. 

Teknologjia e Informacionit dhe Komunikumit në lëndën e Automatizimit

🧑‍💻Teknologjia e Informacionit dhe Komunikumit në lëndën e Automatizimit – ku merren bazat e Ladder Logic dhe Ladder Diagram për të zhvilluar software-ve për PLC.

</>🖥️ Nëse mësojmë një gjuhe programimi do të jetë shumë e lehtë kuptimi dhe përdorimi i gjuhëve të tjera të programimit. Eclipse dhe NetBeans janë dy nga ambjentet IDE që studentët e Informatikës Ekonomike përdorën për të krijuar dhe ekzekutuar një kod në Java.

Turneu Universitar

🏐 Ekipi i volejbollit për vajza në Universitetin Qiriazi arriti të marrë një fitore në ndeshjen e raundit të katërt në Turneun Universitar 2023 organizuar nga FSHSU.

Leksion i hapur me Albania Padel

🎾 Sot, në Universitetin Qiriazi u zhvillua një leksion i hapur që u ofroi studentëve një mundësi për të eksploruar botën dinamike të Padel.

👨‍🏫 Leksioni I hapur u drejtua nga Z. Alessandro Pallini CEO Albania Padel, dhe kishte për qëllim të jepte njohuri dhe mësuar më shumë në lidhje me sportin e Padel dhe potencialin e tij për zhvillim personal dhe profesional.

🤝 Fokusi parësor ishte në objektivat e partneritetit midis Universitetit Qiriazi dhe Padel Group Albania, duke theksuar praktikën, mundësitë e punësimit, zhvillimin e aftësive dhe shumë më tëpër që studentët mund të përfitojnë.

👩‍🎓Për të gjithë studentët që nuk mundën të merrnin pjesë, ky Leksion i Hapur është vetëm fillimi për aktivitetet dhe iniciativat e ardhshme që do të vazhdojnë të zhvillohen, duke mbajtur gjallë entuziasmin e sportit të Padel në Universitetin Qiriazi.

Tryezë diskutimi me temë “Emigrimi në Mbretërinë e Bashkuar: një guidë drejt rrugëve ligjore”.

Albania Padel në Universitetin Qiriazi

📢 Ju bëjmë thirrje të gjithë studentëve të sportit në Universitetin Qiriazi. Hapni dyert e botës së sporteve. Bëhuni pjesë e universit të padelit, nëpermjet internshipeve, uljeve ekskluzive, dhe shumë më tepër! Ju mirëpresim ditën e martë ora 11:00 në Universitetin Qiriazi.

Turneu Universitar

🏀 Ekipi i basketbollit në Universitetin Qiriazi gjatë ndeshjes në raundin e tretë të Turneut Universitar 2023 organizuar nga FSHSU.

Turizmi Kulturor, Hoteleria dhe ndërveprimi reciprok

Turneu Universitar


Ekipi i volejbollit në Universitetin Qiriazi gjatë ndeshjes në raundin e tretë të Turneut Universitar 2023 organizuar nga FSHSU.

Praktikë mësimore në Kantinën “Atdheu” dhe vizitë në Agroturizmin “Hylli I Dritës”

🏫Në vazhdën e zhvillimit të vizitave në fabrika, biznese dhe kompani të ndryshme që i përshtaten profilit të Teknologjisë Ushqimore, studentët e Universitetit Qiriazi u zhvendosën kësaj here në qytetin e Lezhës.

🧑‍🎓Studentët e Teknologjisë Ushqimore u shoqëruan gjatë kësaj vizite nga Drejtuesi i Kolegjit Profesional të Lartë, Prof. Dr. Abdyl Sinani dhe pedagogia Dr. Proc. Ornela Luka.

🍷Kantina “Atdheu” hapi dyert duke i njohur teknologët e ardhshëm me proçeset e prodhimit të verës nga vjelja e rrushit, deri tek procesi i shitjes. Rrushi i Kallmetit ka përmbajtje të lartë sheqeri, mbi 28 brix. Studentët ndoqën shtrydhjen e rrushit dhe fermetimin e parë që zgjat deri në dy jave. Po ashtu ata u njohën edhe me fermetimin e dytë që zgjat 3-4 ditë.

Me interes ishte dhe njohja me fermetimin Malolaktik të Verës Kallmeti dhe ruajtja e Verës në rezervuar hermetik. Ata ndoqën mbushjen e Verës në shishe dhe stazhionimin.

🏞️Vizita u zhvendos më pas në një prej agroturizmëve më me emër në zonën e veriut, “Hylli i Dritës”, ku pjestari i familjes që administron këtë agroturizëm është njehkohësisht studenti i programit Teknologji Ushqimore, Z. Fridion Ndoj. Studentët patën mundësi të provonin produktet ushqimore të zonës, si dhe të diskutonin sëbashku me profesorët e tyre gjithë eksperiencën e perjetuar.

🤝Qëllimi kryesor i Universitetit Qiriazi është të zhvillojë sa më shumë aftësitë profesionale dhe akademike të studentëve të tij, duke gërshëtuar më së miri sëbashku praktikën dhe teorinë në kurrikulat mësimore.

Turneu Universitar 2023

🏐 Ekipi i volejbollit në Universitetin Qiriazi shkëlqeu në raundin e dytë të Turneut Universitar 2023 organizuar nga FSHSU.

🥇Ekipi ynë sportiv i vajzave tregoi një performance të jashtëzakonshme dhe arriti të krijojë një avantazh të thellë kundër ekipit të Universitetit Metropolitan, duke siguruar një fitore të merituar me rezultatin 2-0.

Konferenca ndërkombëtare mbi bujqësinë dhe shkencat e jetës (ICOALS 4)

Universiteti Qiriazi ishte pjesë e konferencës ndërkombëtare mbi bujqësinë dhe shkencat e jetës (ICOALS 4), mbajtur në datat 1-3 nëntor në Universitetin Bujqësor të Tiranës.

Dr. Viliem Kurtulaj dhe Prof. Asoc. Enida Bozheku ishin pjesë e Komitetit Organizativ dhe Shkencor të konferencës.

Gjithashtu, nga stafi akademik i universitetit morën pjesë me punimet e tyre në konferencë Denisa Cani, Edvina Polaj dhe Erald Doda.

Turneu Universitar 2023

⚽️ Sot në Pallatin e Sporteve Asllan Rusi u zhvillua ndeshja e dytë në Turneun Universitar 2023, organizuar nga @fshsu_alb.

🏟️ Ekipi i studentëve të Qiriazit u përball me ekipin e UPT në raundin e 2 të futsal në një ndeshje të fortë me plot emocion dhe spektakël.

#universitetiqiriazi #turneuuniversitar

Turneu Universitar 2023

Halloween Party

Mbledhja e këshillit studentor

Halloween Party!

Orë praktike pranë Parkut Olimpik Feti Borova

Turneu Universitar 2023 edicioni 3

⛹️‍♂️ Universiteti Qiriazi mori pjesë në Turneun Universitar 2023 edicioni 3, i cili startoj ditën e djeshme organizuar nga @fshsu_alb dhe me mbështetjen e Bashkisë Tiranë.

Në këtë turne marrin pjesë 19 universitete publike dhe private me 600 studentë atletë djem dhe vajza në sporte të ndryshme. 🏆

Ekipet e studentëve të Qiriazit morën pjesë në 3 disiplina: Futsal, Basketball dhe Volleyball, ku arritën të fitojnë me sukses ndeshjen e parë të basketbollit për djem si dhe u ndanë barazim në ndeshjen e futsal. 🏀⚽️🏐

I urojmë suksese ekipeve të Qiriazit dhe sa më shumë fitore në ndeshjet e ardhshme. 🥇

#universitetiqiriazi#qiriazi

Praktikë mësimore në fabrikën e Birrës Stela

👨‍🔬👩‍🔬 Studentët e programit të studimit “Teknologji Ushqimore” vizituan nga afër ambjentet e fabrikës së Birrës Stela. 🍺

Studentët e Universitetit Qiriazi patën mundësinë për t’u bërë dëshmitar të procesit teknologjik të prodhimit të birrës. 🏭🍻

Së pari, mësuan për përzgjedhjen e kujdesshme të përbërësve. Nga malti i elbit, te uji më i pastër, çdo element luan një rol vendimtar në krijimin e asaj pije perfekte. 🌾🌿

Saktësia dhe ekspertiza e kërkuar për të arritur shijet dhe aromat e dëshiruara ishin vërtet mahnitëse. 🍺

Më pas u njohem me procesin e fermentimi, momenti magjik kur majaja bën magjinë e saj, duke i kthyer sheqernat në alkool dhe duke prodhuar ato shije të shijshme që të gjithë i njohim dhe i duam.

Sigurisht, mesuam edhe për masat e kontrollit të cilësisë dhe rëndësinë e ruajtjes së konsistencës në cdo grumbull birre.

Një Gëzuar për fabriken e birrës Stela dhe stafin e jashtëzakonshëm pas saj. 🍺@birra.stela

Regjistrimet në ciklin e studimeve Master

Të dashur studentë, regjistrimet në ciklin e studimeve Master vijojnë të jenë ende të hapura në “Kolegjin Universitar Qiriazi”.

Ju mund të bëni zgjedhjen tuaj në mesin e programeve të studimit që ne ofrojmë për vitin akademik 2023-2024 të cilat janë:

-Administrim biznesi;

-Master-Financë;

-Studime të Integruara në Drejtësi.

Jeni ende në kohë për të zgjedhur rrugën e duhur drejt suksesit! 😊

📌Për çdo pyetje ose informacion të mëtejshëm, ju lutemi të mos hezitoni të na kontaktoni!

📨mailto: [email protected]

🌳linktr.ee/qiriazi

☎️+355 67 2000 874

📍Ju mirëpresim në ambientet e Universitetit, rruga Taulantët, Kodër-Kamëz, Tiranë 1029

Suksese!

Orë e hapur me sipërmarrësen Znj. Valbona Begolli

🗓️ Ditën e premte me datë 20 Tetor, studentë të Universitetit Qiriazi ndoqën orën e hapur me sipërmarrësen Znj. Valbona Begolli me temën: “Inspiration for young Entrepreneurs”.

👩🏻‍🏫 Gjatë kësaj ore, znj. Valbona Begolli ndau njohuri të vlefshme mbi menaxhimin e biznesit, zhvillimin e karrierës dhe hapat thelbësorë për të nisur një rrugëtim të suksesshëm sipërmarrës.

🧩 Studentët u njohën edhe me Young Entreprenuer Club.

Young Entreprenuer Club mund të gjeni veten, të rriteni gjatë mësimit, argëtimit, network-ut, punës dhe pse jo të hapni një start up.

🤝 Ky aktivitet u mundësua përmes një bashkëpunimi me Albacademy dhe u zhvillua pikërisht në ambientet e Universitetit Qiriazi.

🏫 Qëndroni të përditësuar për më shumë mundësi dhe evente interesante në Universitetin Qiriazi. #universitetiqiriazi

@albacademyy @valbona__begolli

Raund i Hapur 4-18 Tetor 2023

🎓Të dashur studentë!

🗓️Me shumë kënaqësi duam t’ju bëjmë me dije datat e Raundit të Hapur të cilat janë 4-18 Tetor 2023.

Të gjithë ata të cilët ende nuk kanë aplikuar për studimet e larta gjatë Raundit të Parë apo të Dytë, kanë një tjetër shans TANI!

🏫Për regjistrime ju presim çdo ditë pranë sekretarisë së “Kolegjit Universitar Qiriazi”.

Ju lutemi, duhet të keni patjetër me vete dokumentet e mëposhtme:

📌 Fotokopje e noterizuar e Diplomës së Maturës Shtetërore ose Dëftesa e Pjekurisë, së bashku me çertifikatën e notave;

📌Fotokopje e kartës së identitetit;

📌Dy fotografi.

📚Programet e studimit për vitin akademik 2023-2024 janë:

📌BACHELOR

Fakulteti Ekonomisë:

•Financë

•Menaxhim Biznesi

•Menaxhim në Hoteleri-Turizëm

•Informatikë Ekonomike dhe Biznesi

Fakulteti i Edukimit, Shkencave Sociale dhe Sportit:

•Edukim Fizik dhe Sporte (Bachelor)

•Kujdes Social dhe Shëndetësor(Diplomë Profesionale 2-vjeçare)

📌STUDIME TË INTEGRUARA

Fakulteti i Drejtësisë:

•Studime të Integruara në Drejtësi (5-vjeçare)

•Asistent Ligjor dhe Administrativ(Diplomë Profesionale 2-vjeçare)

📌DIPLOMË PROFESIONALE 2-VJEÇARE

•Teknologji Ushqimore

•Teknologji Informacioni dhe Komunikimi

•Hoteleri-Turizëm

📌MASTER i SHKENCAVE

Fakulteti Ekonomisë:

•Financë

•Administrim Biznesi

📌Për çdo pyetje ose informacion të mëtejshëm, ju lutemi të mos hezitoni të na kontaktoni!

📨mailto:[email protected]

🌳linktr.ee/qiriazi

☎️+355 67 2000 874

📍Ju mirëpresim në ambientet e Universitetit, rruga Taulantët, Kodër-Kamëz, Tiranë 1029

Suksese!

Raund i Hapur 4-18 Tetor 2023

🎓Të dashur studentë!

🗓️Me shumë kënaqësi duam t’ju bëjmë me dije datat e Raundit të Hapur të cilat janë 4-18 Tetor 2023. Të gjithë ata të cilët ende nuk kanë aplikuar për studimet e larta gjatë Raundit të Parë apo të Dytë, kanë një tjetër shans TANI!

🏫Për regjistrime ju presim çdo ditë pranë sekretarisë së “Kolegjit Universitar Qiriazi”.

Ju lutemi, duhet të keni patjetër me vete dokumentet e mëposhtme:

📌 Fotokopje e noterizuar e Diplomës së Maturës Shtetërore ose Dëftesa e Pjekurisë, së bashku me çertifikatën e notave;

📌Fotokopje e kartës së identitetit;

📌Dy fotografi.

📚Programet e studimit për vitin akademik 2023-2024 janë:

📌BACHELOR

Fakulteti Ekonomisë:

•Financë

•Menaxhim Biznesi

•Menaxhim në Hoteleri-Turizëm

•Informatikë Ekonomike dhe Biznesi

Fakulteti i Edukimit, Shkencave Sociale dhe Sportit:

•Edukim Fizik dhe Sporte (Bachelor)

•Kujdes Social dhe Shëndetësor(Diplomë Profesionale 2-vjeçare)

📌STUDIME TË INTEGRUARA

Fakulteti i Drejtësisë:

•Studime të Integruara në Drejtësi (5-vjeçare)

•Asistent Ligjor dhe Administrativ(Diplomë Profesionale 2-vjeçare)

📌DIPLOMË PROFESIONALE 2-VJEÇARE

•Teknologji Ushqimore

•Teknologji Informacioni dhe Komunikimi

•Hoteleri-Turizëm

📌MASTER i SHKENCAVE

Fakulteti Ekonomisë:

•Financë

•Administrim Biznesi

📌Për çdo pyetje ose informacion të mëtejshëm, ju lutemi të mos hezitoni të na kontaktoni!

📨mailto:[email protected]

🌳linktr.ee/qiriazi

☎️+355 67 2000 874

📍Ju mirëpresim në ambientet e Universitetit, rruga Taulantët, Kodër-Kamëz, Tiranë 1029

Suksese!

Raundi i Hapur

Projekte Ndërkombëtare

🇪🇺Partneriteti për organizimin e projekteve ndërkombëtare është një tjetër pikë e fortë e Kolegjit Universitar Qiriazi. Ne jemi të përfshirë në programe prestigjoze të Bashkimit Europian si Eramus+, Horizon Europe, Jean Monnet e shumë të tjerë.

🏫Organizimi i aktiviteteve të përbashkëta si konferenca, simpoziume, workshops, etj, na bën të “përqafojmë” njohuri dhe përvoja të reja.

🏫Primarët e Kolegjit Universitar Qiriazi janë gjithmonë studentët tanë! Për këtë, ne kujdesemi në detaje që rruga juaj drejt suksesit të jetë ajo që keni ëndërruar gjithmonë.

🇪🇺Ne gëzojmë partneritet me akademi dhe agjenci të ndryshme punësimi në shtete si Gjermani, Italia e shumë të tjerë.

👨‍🏫Bashkëpunimi në fushën e inovacionit dhe teknologjisë, si dhe programet e përbashkëta studimore me Universitete të shquara në Europë, janë një tjetër drejtim i rëndësishëm i “Qiriazit”.

🇪🇺Ata që ju shoqërojnë SOT në rrugën e dijes, janë një aleat i rëndësishëm i juaji për ndërtimin e së ardhmes NESËR!

🏫Kolegji Universitar Qiriazi ka marrëveshje bashkëpunimi me institucione të arsimit të lartë në shtete të ndryshme. Përmes shkëmbimeve të stafit akademik, pedagogët tanë kanë mundësinë të përjetojnë mësimdhënien përballë studentëve ndërkombëtarë, të shkëmbejnë njohuritë e tyre, të përballen me risi, të zgjerojnë horizontin e të përshtaten më një sërë kulturash.

👨‍🏫Ndërkohë që pedagogët nga mbarë bota, do të transmetojnë njohuritë, përvojnë dhe profesionalizmin e tyre përballë studentëve tanë.

🤝Të lumtur që “Qiriazi” gëzon një partneritet të tillë!

Mundësia e fundit!

🎓Të dashur studentë!

🗓️Me shumë kënaqësi duam t’ju bëjmë me dije datat e Raundit të Hapur të cilat janë 4-10 Tetor 2023. Të gjithë ata të cilët ende nuk kanë aplikuar për studimet e larta gjatë Raundit të Parë apo të Dytë, kanë një tjetër shans TANI!

🏫Për regjistrime ju presim çdo ditë pranë sekretarisë së “Kolegjit Universitar Qiriazi”.

Ju lutemi, duhet të keni patjetër me vete dokumentet e mëposhtme:

📌Fotokopje e noterizuar e Diplomës së Maturës Shtetërore ose Dëftesa e Pjekurisë, së bashku me çertifikatën e notave;

📌Fotokopje e kartës së identitetit;

📌Dy fotografi.

📚Programet e studimit për vitin akademik 2023-2024 janë:

📌BACHELOR

Fakulteti Ekonomisë:

•Financë

•Menaxhim Biznesi

•Menaxhim në Hoteleri-Turizëm

•Informatikë Ekonomike dhe Biznesi

Fakulteti i Edukimit, Shkencave Sociale dhe Sportit:

•Edukim Fizik dhe Sporte (Bachelor)

•Kujdes Social dhe Shëndetësor(Diplomë Profesionale 2-vjeçare)

📌STUDIME TË INTEGRUARA

Fakulteti i Drejtësisë:

•Studime të Integruara në Drejtësi (5-vjeçare)

•Asistent Ligjor dhe Administrativ(Diplomë Profesionale 2-vjeçare)

📌DIPLOMË PROFESIONALE 2-VJEÇARE

•Teknologji Ushqimore

•Teknologji Informacioni dhe Komunikimi

•Hoteleri-Turizëm

📌MASTER i SHKENCAVE

Fakulteti Ekonomisë:

•Financë

•Administrim Biznesi

📌Për çdo pyetje ose informacion të mëtejshëm, ju lutemi të mos hezitoni të na kontaktoni!

📨mailto:[email protected]

🌳linktr.ee/qiriazi

☎️+355 67 2000 874

📍Ju mirëpresim në ambientet e Universitetit, rruga Taulantët, Kodër-Kamëz, Tiranë 1029Suksese!

Maturantë vëmendje!

📣Maturantë, është sërish momenti juaj ndaj tregohuni të vëmendshëm!

👩🏻‍🎓Njoftohen të gjithë maturantët e viteve të kaluara se Ministria e Arsimit dhe Sportit ka aprovuar aplikimin e Formularit A1Z për MSH 2023.

🧑‍💻Të gjithë të interesuarit duhet të paraqiten pranë gjimnazeve përkatëse, për të bërë plotësimin e formularit A1Z.

🗓️Datat e aplikimit: 04 Tetor 2023

⏰ORA: 09:00-14:00

📌Për çdo pyetje ose informacion të mëtejshëm, ju lutemi të mos hezitoni të na kontaktoni!

📨mailto:[email protected]

🌳linktr.ee/qiriazi

☎️+355 67 2000 874

📍Ju mirëpresim në ambientet e Universitetit, rruga Taulantët, Kodër-Kamëz, Tiranë 1029

Suksese!

Fillimi i vitit akademik 2023-2024 në Kolegjin Universitar Qiriazi

Kolegji Universitar “Qiriazi” çeli sot vitin akademik 2023-2024, duke mirëpritur në auditorët e tij studentë në të gjitha programet e studimit. Të pranishëm në ceremoninë hapëse të këtij eventi ishin drejtuesit më të lartë të këtij institucioni arsimor: Presidenti i Universitetit Qiriazi Prof. Gjokë Uldedaj, Rektori Prof. Dr. Maksim Meço, stafi akademik dhe ndihmës akademik. Gjithashtu, në takim ishin të pranishëm edhe prindër të studentëve të vitit të parë.

Prof. Gjokë Uldedaj, në cilësinë e Presidentit të Kolegjit Universitar Qiriazi, në fjalën e tij përshëndetëse, ju uroi studentëve suksese, duke ju garantuar se, në vazhdim të traditës së krijuar, Kolegji Universitar “Qiriazi” ka në themel të strategjisë së vet jo vetëm cilësinë akademike dhe kërkimin, por edhe forcimin dhe zgjerimin e marrëdhënieve të bashkëpunimit me Institucionet me prestigjioze në vend, me Universitetet dhe Kolegjet e vendeve perëndimore, me qëllim zhvillimin dhe ndërkombëtarizimin e institucionit dhe të studentëve tanë.

Rektori i Kolegjit Universitar Qiriazi, Prof. Dr. Maksim Meço përgëzoi studentët për zgjedhjen e bërë, duke ju siguruar atyre cilësi në procesin mësimor dhe mbarëvajtje të vitit të ri akademik. Stafi Akademik, pas ceremonisë së hapjes, informoi studentët sipas programeve, mbi rregulloren e Universitetit, dhe duke i njohur me auditorët e leksioneve, klasat e seminareve, laboratorët, bibliotekën, mjediset sportive, ambientet për kohën e lirë, etj. Në mbyllje të eventit u organizua një koktej, ku studentët patën mundësi të socializohen dhe të ndajnë me njëri-tjetrin eksperiencat e tyre gjatë punësimit sezonal dhe pushimeve. Ne në “KUQ” jemi të bindur që, ashtu si çdo vit, serioziteti dhe përkushtimi i të gjithë stafit të universitetit ndaj punës dhe studentëve do vazhdojë të jetë në nivelet më të larta. Përvoja më e madhe dhe prurjet e reja e kanë rritur edhe më shumë cilësinë së stafit akademik në Kolegjin Universitar Qiriazi.

Takim i drejtuesve dhe stafit akademik të Kolegjit Universitar Qiriazi

🏫Në prag të fillimit të vitit të ri akademik, drejtuesit dhe stafi i Kolegjit Universitar Qiriazi zhvilluan një takim ku u diskutua për sfidat dhe detyrat kryesore për mbarëvajtjen e vitit akademik 2023-2024.

👨‍🏫Presidenti i KUQ, Prof. Gjokë Uldedaj, falenderoi anëtarët e stafit akademik për kontributin dhe përkushtimin që tregojnë në punën e tyre të përditshme me studentët. Z. Uldedaj e njohu stafin me misionin dhe strategjinë e universitetit, duke vënë theksin në rëndësinë që universiteti i jep cilësisë dhe edukimit mbi bazën e vlerave universale. Ai shtoi se Kolegji Universitar Qiriazi ka në qendër studentin dhe shërbimin ndaj studentit, ashtu siç është qasja e universiteteve më bashkëkohore në botë.

👨‍🏫Rektori, Prof. Dr. Maksim Meço, u shpreh se stafi akademik është shtylla kryesore e një universiteti, ndaj përgjegjësia dhe privilegji i të qënit në shërbim të studentëve është e madhe.

📚Ne në KUQ jemi të bindur që, ashtu si çdo vit, serioziteti dhe përkushtimi i të gjithë stafit të universitetit ndaj punës dhe studentëve do vazhdojë të jetë në nivelet më të larta. Përvoja më e madhe dhe prurjet e reja e kanë rritur edhe më shumë cilësinë së stafit akademik në Kolegjin Universitar Qiriazi.

Java e orientimit të studentëve

🧑‍🎓Të dashur studentë, me shumë kënaqësi ju ftojmë në javën e orientimit në datat 25-29 shtator. Përgjatë këtyre 5 ditëve, të gjithë studentët e vitit të parë, do të kenë mundësinë të informohen rreth kurrikulave të studimit dhe mundësive të punësimit për secilin program studimi.

📣Gjithashtu, java e hapur do t’ju ndihmojë të njihni nga afër stafin akademik, i cili do të jetë bashkëudhëtari juaj përgjatë viteve më të rëndësishme të formimit.

🏫Kolegji Universitar Qiriazi dëshiron që këtë rrugëtimit të ri të jetës tuaj, t’jua nisë në mënyrën më të bukur të mundshme, për tu siguruar që do të kaloni një përvojë të re arsimore e cila do të lerë gjurmë në jetën tuaj.

Ju mirëpresim! 🙂

📌Për çdo pyetje ose informacion të mëtejshëm, ju lutemi të mos hezitoni të na kontaktoni!

📨mailto:[email protected]

🌳linktr.ee/qiriazi

☎️+355 67 2000 874

📍Ju mirëpresim në ambientet e Universitetit, rruga Taulantët, Kodër-Kamëz, Tiranë 1029

Suksese!

BURSA STUDIMI

👩‍🏫Zbulimi i talenteve të rinj dhe përkrahja e tyre, vazhdon të mbetet qëllimi ynë!

🏫Për këtë, Kolegji Universitar Qiriazi ofron 3 lloje BURSA-sh STUDIMI për të gjithë ata, të cilët kanë nevojë për një “shtysë” të vogël për të nisur rrugëtimin e tyre drejt suksesit.

📌Bursa EKSELENCE;

📌Bursa TALENTI;

📌Bursa SOCIALE;

📑Informacionet më të detajuara i gjeni në website: https://qiriazi.edu.al/apliko-per-burse/

📍Gjithashtu, ju mirëpresim çdo ditë në ambjentet e Universitetit, rruga Taulantët, Kodër-Kamëz, Tiranë 1029.

🗒️Për çdo pyetje ose informacion të mëtejshëm, ju lutemi të mos hezitoni të na kontaktoni!

📨mailto:[email protected]

🌳linktr.ee/qiriazi

☎️+355 67 2000 874

Suksese!

Koha për regjistrim!

Zgjidh Kolegjin Universitar Qiriazi në Raundin e Dytë (2)

🏫Nuk keni pse të jeni aspak konfuzë për zgjedhjen e së ardhmes! Kolegji Universitar Qiriazi i jep përgjigje të gjitha pyetjeve, dyshimeve dhe dilemave tuaja.

📚Bëni zgjedhjen e duhur në Raundin e Dytë (2) të regjistrimeve – Zgjidh Kolegjin Universitar Qiriazi!

🎓Programe studimi në bachelor, master dhe diploma profesionale.

📌Tarifa duke filluar nga 1440 euro.

📌E ardhme e sigurt në tregun e punës.

📌Dhe më e rëndësishmja, shuuumë pozitivitet në çdo korridor, laborator apo sallë leksioni.

📚Regjistrimet do të zhvillohen në datat 22 Shtator – 1 Tetor pranë sekretarisë mësimore në ambientet e Kolegjit Universitar Qiriazi, rruga Taulantët, Kodër-Kamëz, Tiranë 1029.

🔍Për çdo pyetje ose informacion të mëtejshëm, ju lutemi të mos hezitoni të na kontaktoni!

📨mailto:[email protected]

🌳linktr.ee/qiriazi

☎️+355 67 2000 874

Suksese!

Promovimi i librit “Midis CIA-s dhe Besimit” me autor z.Rolf Mowatt-Larssen

🏫Në Universitetin Qiriazi, u promovua libri “Midis CIA-s dhe Besimit” ku i pranishëm ishte edhe vetë autori i librit, z. Rolf Mowatt-Larssen. Prof. Mowatt-Larssen është ekspert i çështjeve të sigurisë dhe luftës kundër terrorizmit. Ai ka shërbyer për 23 vjet si oficer i operacioneve të CIA-s në poste të ndryshme në ShBA dhe në vende të tjera të botës, duke përfshirë pozicionin e Shefit të Divizionit të Evropës në Drejtorinë e Operacioneve, pozitën e Drejtorit të Inteligjencës dhe Kundërzbulimit në Departamentin e Energjisë së ShBA, etj.

Në vitin 2009, z. Mowatt-Larssen vendosë t’i përkushtohet akademisë në Qendrën Belfer të Universitetit të Harvardit ku ka shërbyer deri në vitin 2019 si Drejtor i Projektit të Inteligjencës së Qendrës.

📚Promovimi i librit u shoqërua nga një panel diskutimi ku, përveç autorit, morën pjesë përkthyesi i librit në gjuhën shqipe, prof. Erion Kristo; gazetari i mirënjohur Roland Qafoku; ish-anëtari i Kuvendit të Shqipërisë, z. Gerti Bogdani; dhe drejtuesi i Zyrës së Marrëdhënieve Ndërkombëtare në Universitetin Qiriazi, z. Viliem Kurtulaj. Secili nga pjesëmarrësit në panel bëri një vlerësim për librin e z. Mowatt-Larssen dhe kontributin e tij në botën akademike. Paneli u mbyll me një seri pyetje-përgjigje ndërmjet z. Viliem Kurtulaj dhe autorit z. Rolf Mowatt-Larssen.

Hapen aplikimet online

Prof. Rolf Mowatt-Larssen i akordohet titulli “Doctor Honoris Causa”

🏫Senati i Kolegjit Universitar Qiriazi, me vendim nr. 5, datë 12.09.2023, i akordoi Prof. Rolf Mowatt-Larssen titullin “Doctor Honoris Causa” me motivacionin: “Për kontributin e tij në procesin e tranzicionit drejt demokratizimit të Shqipërisë dhe rajonit, afrimin e marrëdhënieve shqiptaro-amerikane, mbështetjen e arsimit të lartë, dhe promovimin e lirive fetare”.

👨‍🏫Prof. Rolf Mowatt-Larssen ka qenë një figurë e rëndësishme në Agjencinë Qendrore të Inteligjencës së Shteteve të Bashkuara të Amerikës “CIA”. Ai ka mbajtur detyra me peshë në këtë Institucion që eshte Agjenesia më e fuqishme e inteligjencës në botë. Si shef i Divizionit të Evropës në Drejtorinë e Operacioneve, ka dhënë një kontribut të çmuar në procesin tranzicionit dhe demokratizimit të vendeve ish komuniste të Evropës Lindore, ku përfshihet edhe Shqipëria.

🎓Prej vitit 2009, ai është angazhuar edhe në botën e akademike si kërkues shkencor dhe mësimdhënës në universitete amerikane siç është Universiteti i Harvardit, kryesisht në çështjet e sigurisë. Gjithashtu, Prof. Mowatt-Larssen është autor i disa librave.

🇺🇸Referuar kontributeve dhe veprimtarisë së Tij botuese, Prof. Rolf Mowatt-Larssen është një nga pikat e takimit midis ShBA-së dhe Shqipërisë, duke u bërë një urë produktive lidhëse midis universiteteve amerikane dhe atyre shqiptare.

📑Univeristeti Qiriazi ka një trashigimi të pasur historike të lidhjeve Shqiptaro-Amerikane të cilat kanë shërbyer për hedhjen e themeleve të arsimit të lartë në Shqipëri. Ne jemi krenar që mbajmë “pasaportën” e Universitetit më të vjetër në vend, në të njejtën godinë dhe me të njejtin emër, njësoj si 101 vite më parë.

🏣Prof. Rolf Mowatt-Larssen, duke vlerësuar titullin e dhënë dhe duke e konsideruar veten pjesë të këtij Institucioni premtoi përpara një audience akademike se do të jetë pjesë e rëndësishme kontribuese për ndërkombëtarizimin e Universitetit Qiriazi.

Regjistrohu në Ciklin e Dytë të studimeve Master i Shkencave

Ndërkombëtarizimi prioritet i Universitetit Qiriazi

🇪🇺Ndërkombëtarizimi vazhdon të mbetet prioritet i Universitetit Qiriazi, i cili synon të zgjerojë më tej veprimtaritë akademike dhe shkencore.

📑Së fundmi, Universiteti Qiriazi mori pjesë në konferencat shkencore ndërkombëtare, në fushat: Shkenca dhe Teknologji Inxhinierike, Shkenca dhe Teknologji të Jetës, Shkenca dhe Teknologji të Natyrës dhe Shkenca Sociale, që u mbajtën në datat 31 gusht- 1 shtator në Budva të Malit të Zi, organizuar nga Shoqata turke e Akademikëve “Kutbilge”.

🏫Si universitet partner bashkëorganizator, Universiteti Qiriazi u përfaqësua në këtë konferencë nga drejtuesi i Zyrës së Marrëdhënieve Ndërkombëtare dhe Menaxhimit të Projekteve, z. Viliem Kurtulaj.

🤝Gjithashtu, në takimin e përfaqësuesëve të universiteteve partnere u ra dakord që bashkëpunimi midis Shoqatës së Akademikëve “Kutbilge” dhe Universitetit Qiriazi të vazhdojë edhe në të ardhmen me aktivitete të përbashkëta si konferenca, publikime të artikujve shkencorë, etj.

Zotohemi të jemi udhëheqësit tuaj në rrugën drejt suksesit!

Aplikimi i Formularit A1Z

Procedurat e aplikimit!

Transfero Studimet ose vazhdo një Program të Dytë Studimi

Koha për regjistrim!

Shpallen listat për studentët fitues!

Datat e provimeve në sezonin e Vjeshtës

👩🏻‍🎓Të dashur studentë, ju bëjmë me dije se janë caktuar datat për provimet e sezonit të Vjeshtës për vitin akademik 2022-2023 në Kolegjin Universitar Qiriazi. Ju lutemi, lexoni më vëmendje njoftimet e mëposhtme në mënyrë që të gjeni datën që përputhet me profilin tuaj.

📌Provimet e mbartura/riprovimet për studentët që plotësojnë kriteret sipas rregulloreve përkatëse të programeve të studimit të 3 -Cikleve të studimit (profesionale 2-vjeçare, bachelor dhe master i shkencave), zhvillohen në datat: 18, 19, 20, 21, 22 dhe 25 shtator 2023.

📌Data e provimit të përgjithshëm përfundimtar/mbrojtjes së punimit të diplomës për studentët që plotësojnë kriteret (nuk kanë detyrime të pashlyera) dhe përfundojnë studimet e tyre në programet e studimit të Ciklit të studimeve profesionale 2-vjeçare është: 26 shtator 2023.

📌Data e provimit të përgjithshëm përfundimtar/mbrojtjes së punimit të diplomës për studentët që plotësojnë kriteret (nuk kanë detyrime të pashlyera) dhe përfundojnë studimet e tyre në programet e studimit të Ciklit të studimit bachelor është: 27 shtator 2023.

📌Data e mbrojtjes së praktikës profesionale për studentët që përfundojnë studimet e tyre në programet e studimit Profesional 2-vjeçare (Teknologji ushqimore, Hoteleri – Turizëm dhe Teknologji Informacioni) është: 14 shtator 2023.

📌Data e mbrojtjes së praktikës profesionale për studentët që përfundojnë studimet e tyre në programet e studimit të Ciklit të studimit master i shkencave është: 14 shtator 2023.

📌Data e mbrojtjes së mikrotezës/temës së diplomës për studentët që plotësojnë kriteret (nuk kanë detyrime të pashlyera) dhe përfundojnë studimet e tyre në programet e studimit të Ciklit të studimit master i shkencave është: 29 shtator 2023.

📑Studentët e interesuar duhet të paraqesin kërkesën e tyre me shkrim, ku të specifikojnë lëndët që dëshirojnë të japin provim pranë Zyrës së Administrimit Akademik, Kurrikulës dhe Sigurimit të Cilësisë deri në datë 04.09.02023.

📌Për çdo pyetje ose informacion të mëtejshëm, ju lutemi të mos hezitoni të na kontaktoni!

📨mailto:[email protected]

🌳linktr.ee/qiriazi

☎️+355 67 2000 874

Suksese!

Konkursi i pranimit në programin e studimit “Edukim Fizik dhe Sporte”

Aplikimi i Formularit A1Z

Pse duhet të zgjidhni programin e studimit “Edukim Fizik dhe Sporte”.

📚E dimë që zgjedhja e programit dhe universitetit që ju do të ndiqni është një vendim shumë i rëndësishëm i së ardhmes tuaj. Është koha për të nisur një kapitull të ri në jetë, frytet e së cilit do t’i shihni shumë më shpejt nga sa mendoni.

🏫“Kolegji Universitar Qiriazi” është gjithmonë krah jush, për t’jua bërë më të bukur, më të lehtë e mbi të gjitha më të suksesshme faqen e re që po ktheni.

⛹️‍♀️Një nga programet tona të studimi është “Edukim Fizik dhe Sporte”. Nëse ende keni sado pak pasiguri se pse duhet të zgjidhni pikërisht këtë program në Kolegjin Universitar Qiriazi, më poshtë ju tregojmë vetëm disa nga arsyet, të cilat do t’ju bëjnë më të qartë e më të vendosur.

📌Staf akademik i kualifikuar me grada dhe tituj shkencor, të njohur në fushat ku ata ushtrojnë profesionin e tyre.

📌Ambiente sportive moderne dhe bashkëkohore, të jashtme e të brendshme.

📌Marrëveshje bashkëpunimi me palestra dhe qendra sportive, përmendim këtu: Pallati i Sportit “Asllan Rusi”, National Park, etj.

📌Sistemi i njohurive që ofrohet nga ky program studimi u mundëson studentëve ndjekjen e një karriere kërkimore apo akademike.

📌Nuk aplikohet kriteri i notës mesatare në këtë program. VKM (nr. 436 dt. 3.6.2020)

📌Transferimi i krediteve të marra në këtë program studimi, i ofron studentëve mundësinë për studime të mëtejshme brenda dhe jashtë vendit.

📌Kurrikula bashkëkohore dhe moderne të programit të studimit.

📌Mundësi punësimi gjatë dhe pas përfundimit të studimeve, brenda dhe jashtë vendit.

📌Jetë studentore aktive në evente sportive, kompeticione, trajnime, klube studentore, leksione të hapura, etj.

🔍Për çdo pyetje ose informacion të mëtejshëm, ju lutemi të mos hezitoni të na kontaktoni!

📨mailto:[email protected]

🌳linktr.ee/qiriazi

☎️+355 67 2000 874

📍Ju mirëpresim në ambjentet e Universitetit, rruga Taulantët, Kodër-Kamëz, Tiranë 1029

Suksese!

Lista e aplikantëve që do marrin pjesë në konkurs, në Kolegjin Universitar “Qiriazi”, për programin e studimit “Edukim Fizik dhe Sporte”

Hapen aplikimet online!

Përse Qiriazi?

Zgjidh Kolegjin Universitar Qiriazi në 10 hapa

Akomodimi gjatë viteve të studimit

Mundësitë e punësimit në programin “TEKNOLOGJI INFORMACIONI”

Mundësitë e punësimit në programin “TEKNOLOGJI USHQIMORE”

Mundësitë e punësimit në programin “HOTELERI-TURIZËM”

Mundësitë e punësimit në programin “ASISTENT LIGJOR DHE ADMINISTRATIV”

Mundësitë e punësimit në programin “KUJDES SOCIAL DHE SHËNDETËSOR”

Mundësitë e punësimit në programin “STUDIME TË INTEGRUARA NË DREJTËSI”

Mundësitë e punësimit në programin “EDUKIM FIZIK DHE SPORTE”

BURSA STUDIMI

Mundësitë e punësimit në programin “INFORMATIKË EKONOMIKE & BIZNESI”

Mundësitë e punësimit në programin “MENAXHIM HOTELERI TURIZËM”

Mundësitë e punësimit BACHELOR në “MENAXHIM BIZNESI” dhe MASTER “ADMINISTRIM BIZNESI”

Formulari A1Z

Mundësitë e punësimit BACHELOR dhe MASTER në programin “FINANCË”

Formulari A1Z

👩🏻‍🎓Njoftohen të gjithë maturantët e viteve të kaluara se Ministria e Arsimit dhe Sportit ka aprovuar aplikimin e Formularit A1Z për MSH 2023.

🧑‍💻Të gjithë të interesuarit duhet të paraqiten pranë gjimnazeve përkatëse, për të bërë plotësimin e formularit A1Z.

🗓️Datat e aplikimit: 12-13 Korrik 2023

⏰ORA: 08:00-16:00

☎️Për më shumë informacione ju lutemi të na kontaktoni në numrin +355 67 2000 874 ose në adresën e e-mailit 📨mailto:[email protected]

Suksese!

Programet e studimit për vitin e ri akademik 2023-2024.

Procedurat e aplikimit për studimet e larta në Raundin e Parë (1)

Dita Botërore e Sigurisë Ushqimore.

Data 7 qershor përkon me Ditën Botërore të Sigurisë Ushqimore, datë e cila synon të nxisë sa më shumë veprime për zbulimin, parandalimin dhe rreziqet që mund të na vijnë nga ushqimi, e ftuar për të folur mbi këtë temë në Universitetin Qiriazi ishte Prof. Dr. Klementina Puto, shefe departamenti në Bioteknologji, në Fakultetin e Shkencave të Natyrës, Universiteti i Tiranës.

Leksioni i hapur u realizua me studentët e programeve “Teknologji Ushqimore” dhe “Kujdes Social dhe Shëndetësor” ku u trajtuan çeshtjet në lidhje me sigurinë dhe cilësinë ushqimore, ngrohja globale dhe rritjen e lartë të popullatës, e cila ndikon në rritjen e kërkesave për ushqim në mbarë botën.

#zgjidhqiriazin #universitetiqiriazi #100vjetqiriazi

Marrëveshje bashkëpunimi me Praktika.al

U nënshkrua ditën e sotme marrëveshja e bashkëpunimit ndërmjet Universitetit Qiriazi dhe Praktika.al.

Praktika.al është një zgjidhje teknologjike inovatore që mundëson akses në kohë reale të kërkesës dhe ofertës në tregun e punës.

Studentët kanë mundësi të informohen mbi mundësitë që tregu i punës ofron, të praktikojnë aftësitë që marrin në universitet, të orientohen drejt zgjedhjes së duhur të karrierës duke bërë të mundur edhe kalimin më të lehtë nga universiteti në tregun e punës.
#universitetiqiriazi #qiriazi

Workshop me fokus ndërtimin e CV-së.

Në mjediset e Universitetit Qiriazi u zhvillua një workshop i cili kishte në fokus ndërtimin e CV-së, shkrimin e letrës së motivimit dhe përgatitjen për intervistë pune. 

Drejtuesi i Zyrës së Marrëdhënieve Ndërkombëtare dhe Menaxhimit të Projekteve, Viliem Kurtulaj dhe Anxhela Uldedaj, pjesë e së njëjtës zyrë, i ofruan studentëve një shpjegim me hapa specifikë për secilën pikë të workshopit.

Ky aktivitet për studentët i paraprin Panairit të Punës i cili do të zhvillohet në ambientet e Universitetit Qiriazi më datë 15 Qershor.

#zgjidhqiriazin #universitetiqiriazi #100vjetqiriazi #curriculumvitae #interview #motivationletter

Vizitë e ambasadorit të Brazilit Z. João Tabajara de Oliveira në Universitetin Qiriazi.

Ambasadori i Brazilit, Z. João Tabajara de Oliveira Júnior, vizitoi Universitetin Qiriazi.

Ai u mirëprit nga Presidenti i institucionit, Prof. Dr. Gjokë Uldedaj dhe drejtuesi i Zyrës së Marrëdhënieve Ndërkombëtare, Z. Viliem Kurtulaj.

Ambasadori u njoh nga afër me programet e studimit dhe mjediset e universitetit, njëkohësisht ndau momente nga Panairi i Punës i realizuar nga Universiteti Qiriazi.

Në takim u bisedua mbi mundësitë e bashkëpunimit midis Universitetit Qiriazi me universitete nga Brazili.

Gjithashtu, temë e diskutimit ishin dhe bashkëpunime dhe projekte të përbashkëta midis universitetit dhe vetë Ambasadës së Brazilit në Tiranë.

#zgjidhqiriazin #universitetiqiriazi #ambasadaebrazilittiranë #university #student

CAREER FAIR 2023

Universiteti Qiriazi organizoi Edicionin e 2-të të Panairit të Punës, ku studentët dhe alumni u njohën me ofertat e punësimit dhe internship-it në kompani nga fusha të ndryshme të ekonomisë, biznesit, hotelerisë, sporteve, drejtësisë, teknologjisë ushqimore, teknologjisë së informacionit, etj.

Fjalën e hapjes e mbajti Presidenti i Universitetit Qiriazi, Prof. Dr. Gjokë Uldedaj, i cili ju uroi mirësardhjen të pranishmëve, duke theksuar rëndësinë e bashkëpunimit, si dhe proceset që Universiteti Qiriazi kryen në ndihmë të punësimit të studentëve.

Panairin e përshëndetën gjithashtu dhe nënkryetarja e Bashkisë Kamëz, znj. Rebeka Sulejmani, Drejtori i Përgjithshëm i brendit prestigjoz të hotelerisë spanjolle në Shqipëri “Melia Hotels Internationals”, z. Pedro Luis Vazquez Cobos, etj.

Ndërkohë, Rektori i Universitetit, Prof. Dr. Maksim Meço, u shpreh se ndihej i privilegjuar që aktualisht drejton këtë institucion arsimor sa të vjetër aq edhe të ri, me të shkuar të lavdishme dhe të ardhme të sigurtë.

Kompanitë prodhuese dhe tregtuese prezantuan stendat e tyre në këtë Panair, ku studentët tanë patën mundësinë t’i vizitojnë dhe të shkëmbejnë pervojat në interes të përbashkët.

Risia e këtij e këtij viti në Panair ishte nënshkrimi i kontratave të punësimit ndërmjet “Melia Hotels Internationals” dhe studentëve të programeve Holeteri-Turizëm dhe Menaxhim Hoteleri-Turizmi të cilët morën pjesë në panair.

Në vazhdimësi të një tradite të krijuar ndër vite për vlerësimin e studentëve të diplomuar me rezultate të larta, admnistratorja e Universitetit Qiriazi, znj. Roza Uldedaj, punësoi studenten e programit Financë, Desina Maloku, si pjesë e stafit administrativ të universitetit.

Aktiviteti u përmbyll me një barbeque të përgatitur nga studentët e programit Hoteleri-Turizëm të shoqëruar me DJ, muzikë live dhe valle të përzgjedhura dhe realizuara nga studentët e Universitetit Qiriazi.

#100vjetqiriazi #universitetiqiriazi #panairiipunes2023 #student #punesim

Kompeticioni ‘’Future Business Idea 2023’’

Universiteti Qiriazi organizoi kompeticionin ‘’Future Business Idea 2023’’, për maturantët, konkurs vjetor i idesë së biznesit, ku ju ofroj maturantëve nga e gjithë Shqipëria mundësi për të eksploruar idetë e tyre kreative dhe inovative të biznesit!

Ky konkurs kishte si qëllim inkurajimin dhe nxitjen e maturantëve, rritjen e kreativitetit dhe konkretizimin e një ideje biznesi.

Idetë e përzgjedhura u vlerësuan nga një juri profesioniste: Z. Viliem Kurtulaj, Drejtues i Zyrës së Marrëdhënjeve me Jashtë dhe Projekteve, Pedagoget Edvina Polaj dhe Ornela Luka.

Dy idetë më të mira të biznesit të përzgjedhura janë:
1) Biznesi ‘’Madspace Albania’’ i cili fitoj çmimin e parë, ide e realizuar nga maturanti Erion Brahimi, Shkolla Profesionale “Kolin Gjoka” në Lezhë. Një projekt ide inovative për ofrimin e konsulencës ndërkombëtare për nomadët digjital, juria e solli si idenë fituese dhe një projekt që mund të realizohet në të ardhmen. Vendi i parë u shpërblye me 100% bursë studimi dhe një vlerë monetare prej 500 euro.

2) Biznesi ‘’Limi Design Furniture’’ u rendit në vëndin e dytë si ideja më e mirë e biznesit e realizuar nga maturanti i Shkollës Profesionale Kamëz, Mariglen Limi. Vendi i dytë u shpërblye me 75% bursë studimi.

Përgjatë 2 javëve maturantët u trajnuan nga staf i kualifikuar dhe profesionistësh në fushën e biznesit: si Pedagogia Dr. Marsela Resulaj dhe Z. Brian Shkodrani, Themelues i ”Smartup Digjital’’ & “Brainenergy”.

Urime dhe suksese të gjithë maturantëve pjesëmarrës, në konkretizimin e projekt ideve të biznesit. @fbi.uniqiriazi

Zhvillim turi 24 orësh, në qytetin e Lezhës.

Studentët e programit bachelor “Menaxhim Hoteleri-Turizëm” dhe programit profesional 2-vjeçar “Hoteleri-Turizëm”, nën kujdesin e pedagogut dhe udhërrëfyesit Dr. Edlir Orhani, mundësuar nga Universiteti Qiriazi, zhvilluan një elit-tur në qytetin e Lezhës.

Udhëtimi i cili u fokusua tek zhvillimi  i një guide “kulturore-natyrore”, në mjedisin gjeografik të ketij qyteti dhe sherbim kostruktiv në Hotel Liss 1 dhe Hotel Liss 2.

Gjatë këtij turi, studentët u vendosen në pozicionin e një grupi turistësh të huaj, të cilët  zhvilluan  guidë turistike me udhërrëfyes të nivelit kombëtar, në  monumentet historiko-kulturore të qytetit, si  dhe morën një shërbim profesional tepër dinjitoz, si: check- in, akomodim, fjetje konsumim mengjesi  dhe check-out.

Pedagogët simuluan performancën reale të një turi mikpritës dhe akomodues me të gjithë komponentët e tij, mjete udhëtimi, komunikim dhe animacion turistik, vizita informuese, akomodim, shërbim mëngjesi, shërbim kafeje, shërbim  dreke dhe darke, etj.

Vizita 1
Vizitë historike në Kalanë e Lezhës, ecje me një ritëm të ngadaltë triking dhe informim mbi këtë monument historik.

Vizita 2
Vizitë ekoturistike në Lagunën e Kunes, duke eksploruar të gjithë abitatin me gjallesat e tij.

Vizita 3
Vizitë në qëndrën historike të Lezhës me fokus kryesor vendvarrimin e Gjergj Kastriot Skendebeut dhe menumentin simbolik të Lidhjes së Lezhës.

Vizita 4
Ecje e lirë, çlodhëse dhe argëtuese në afërsi të lumit Drin, duke shijuar dhe u informuar mbi aktivitetet rekreative që praktikohen në të.

#student #tourist #hoteleria #guide #universitetiqiriazi #zgjidhqiriazin

Praktikë profesionale pranë Autoritetit Kombëtar të Ushqimit (AKU).

Studentët e programit të studimit “Teknologji Ushqimore” përmbyllën me sukses praktikat profesionale pranë Autoritetit Kombëtar tē Ushqimit (AKU), falë marrëveshjes së bashkëpunimit të realizuar nga Universiteti Qiriazi.

Praktikat e realizuara pranë Institucioneve private dhe shtetërore, fabrikave, kompanive, kanë si qëllim zhvillimin e aftësive profesionale dhe akademike të studentëve.

Ju urojmë suksese teknologëve të ardhshëm në mbrojtjen e praktikave profesionale.

#universitetiqiriazi #zgjidhqiriazin #teknologjiushqimore #student #university

Studenti Ergys Peposhi zyrtarisht pjesë e Teutës.

Studenti i Fakultetit të Edukimit, Shkencave Sociale dhe Sportit, Ergys Peposhi, kalon zyrtarisht pjesë e Teutës së Durrësit, në Supërligen Shqiptare të Futbollit.

Mesfushori i djathtë ishte pjesë e Kukësit që nga viti 2020, megjithatë pas 3 sezonesh largohet si një lojtar i lirë. Në të shkuarën, Peposhi ka luajtur me Laçin dhe Elbasanin.

I urojmë suksese Peposhit në rrugëtimin e tij profesional me Ekipin e Teutës.

@peposhi17
#student #football #superliga #fakultet #edukim #zgjidhqiriazin #universitetiqiriazi

Studentët e Teknologjisë Ushqimore referojnë punimet e përgatitura për produktet e prodhuara në laborator.

Studentët e programit të studimit 2-vjeçar “Teknologji Ushqimore” në Universitetin Qiriazi, nën drejtimin e Prof. Dr. Abdyl Sinani dhe Pedagoges Ornela Luka referuan punimet e përgatitura për prezantim, shoqëruar dhe me produktet e prodhuara në laborator.

Studentët fillimisht prodhuan disa produkte të pjekjes, si bukë integrale, produkte konditore, djathë natyral, e shumë produkte të tjera, duke ndjekur e skemat teknologjike dhe duke përmbushur parametrat e sigurisë ushqimore.

Të pranishëm në këtë aktivitet ishin drejtues të Universitetit dhe stafi akademik, ku studentët i mirëpritën pyetjet e drejtuara nga të pranishmit duke dhënë përgjigje profesionale.

Produktet e përgatitura me shijën e vecantë të tyre e përmbyllën këtë aktivitet me objektiva të përmbushura plotësisht nga teknologët tanë të ardhshëm.

#universitetiqiriazi #zgjidhqiriazin #student #teknologjiushqimore

Programi “Procredit Onboarding Programme” për studentët e Universitetit Qiriazi

Procredit Bank realizoi takim me studentët e Fakultetit të Ekonomisë në Universitetin Qiriazi, ku prezantoi programin 6 mujor ‘’Procredit Onboarding Programme’’, mundësi punësimi dhe intershipi kundrejt pagese për studentët e diplomuar më parë dhe ata që janë në proces diplomimi.

Trajnimi me një kohëzgjatje 26 javore ndihmon në rritjen përsonale dhe profesionale të studentëve, i cili kombinon modulet e trajnimit teorik me atë praktik.

Një pjesë e trajnimeve do të realizohen online, një pjesë në bankën lokale dhe disa të tjera në Qëndrën e Trajnimit në Serbi, ku programi zhvillohet në gjuhën angleze.
Qëllimi kryesor i Universitetit Qiriazi është të përgatisë studentë të kualifikuar për punësim në kompani auditimi, konsulence, banka, kompani sigurimi e institucione të tjera financiare, etj.

#zgjidhqiriazin #universitetiqiriazi #100vjetqiriazi

Leksion i hapur me Gladiola Dona, eksperte e komunikimi dhe menaxhimit në fushën e hoteleri-turizmit.

CEO Gladiola Dona, eksperte e komunikimi dhe menaxhimit në fushën e hoteleri-turizmit, themeluese e “Akademisë së Mikëpritjes”, mbajti një leksion të hapur  me studentët e  programeve “Menaxhim Hoteleri-turizëm”, “Teknologji Ushqimore” si edhe me studentë nga programe të ndryshme, të  Universitetit Qiriazi.

Leksioni u përqëndrua tek sekreti i të qënit i sukseshëm  në artin e menaxhimit, rolin e rëndësishëm që luan komunikimi dhe empatia në industrinë e turizmit, pati një  impakt të jashtëzakonshëm tek studentët tanë të cilët shfaqën interes dhe entuziazëm.

Zj. Gladiola Dona, foli dhe për rrugëtimin e gjatë dhe tepër interesant të karrierës së saj.

#zgjidhqiriazin #universitetiqiriazi

QIRIAZI OPEN DAY 2023

Me moton “OPEN DOORS, OPEN FUTURE, OPEN DAY’’, Universiteti Qiriazi hapi dyert duke mirëpritur maturantë nga Tirana dhe qytete të tjera. Maturantët u njohën me stafin akademik, programet e studimit, ndërkombëtarizimin e institucionit dhe me ambjentet e Universitetit, si: laboratorët, klinikën ligjore, hapësirat sportive, ambjentet argëtuese, bibliotekën, etj.

Maturantët patën mundësinë të merrnin këshillim karriere dhe profesional nga stafi akademik, gjithashtu në dispozicion të tyre për cdo pyetje apo informacion u vunë dhe studentët, të cilët ndanë eksperiencën e tyre përgjatë studimeve.
 Gjatë vizitës u informuan për mundësitë e punësimit sezonal në Itali dhe Gjermani që ofron Universiteti Qiriazi, si dhe punësimin pas përfundimit të studimeve, etj.
 Në aktivitetin e realizuar ‘’Open Day’’ u dhuruan bursa studimi për maturantët, si dhe rezervimi i studimeve me 15 % zbritje nga tarifa ekzistuese, shumë maturantëve i besuan studimet e larta Universitetit Qiriazi.

‘’Qiriazi Fest’’ ishte mbyllja më e bukur që mund të bëhej, argëtim, muzikë, pije pa limit.

Ju urojmë suksese maturantëve, në provimet e Maturës Shtetërorë dhe falenderojmë ata që u bënë pjesë e Universitetit Qiriazi me rezervimin e studimeve.

#100vjetqiriazi #openday2023
#universitetiqiriazi

Mbledhje e Këshillit Studentor Qiriazi

Ditën e Premte, në mbledhjen e rradhës të Këshillit Studentor Qiriazi, përfaqësuar nga senatorët, ju bashkuan edhe Presidenti i Universitetit Qiriazi Prof. Dr. Gjokë Uldedaj dhe Rektori Prof. Dr. Maksim Meço.

Fokusi i takimit u përqëndrua tek jeta studentore, mbarëvajtja e vitit akademik, konferencat shkencore studentore, etj.

Presidenti dhe Rektori premtuan së shpejti publikimin e një reviste periodike me emrin “Kyriaz”, ku në qëndër do të jetë gjithmonë studenti.

Synimi kryesor i Universitetit Qiriazi është zhvillimi profesional i studentëve dhe integrimi në tregun e punës, kjo falë programeve të përshtatshme dhe marrëveshjeve të shumta të bashkëpunimit brenda dhe jashtë vendit.

#universitetiqiriazi #keshillistudentor

Leksion i hapur me maturantë nga Shkolla e Mesme Profesionale Kamëz

Stafi akademik i departamentit të Teknologjisë Ushqimore dhe Turizmit në Universitetin Qiriazi, realizoi një leksion të hapur në ambjentet e kabinetit të Hoteleri-Turizmit, me maturantë nga Shkolla e Mesme Profesionale Kamëz, me drejtim Hoteleri-Turizëm.

Pedagogët e programit Hoteleri-Turizëm, Dr. Edlir Orhani, Msc. Fjorentina Kushta dhe Msc. Edvin Ahmati, folën me pasion rreth trinomit të bashkëpunimit udhërrëfyes turistik, Bar-Restorant dhe struktura akomoduese, duke bërë një kombinim tepër të vyer dhe mbresëlënës.
Specialistët vunë theksin tek rëndësia e turizmit, rëndësia e arsimimit dhe mirësjelljes në fushën e Hoteleri-Turizmit.

Mesazhi i leksionit ishte tepër domethënës, nëse çdo specilialist integron pasionin me punën e tij, rrit standartin në turizëm, nëse koordinon dhe operon në mënyrë perfekte me specialistët e tjerë i hap rrugën turizmit të qëndrueshëm.

#universitetiqiriazi #hoteleriturizem #qiriazi

OPEN DOORS. OPEN FUTURE. OPEN DAY.

Maturantë të Shkollës së Mesme Hoteleri-Turizëm vizitë në Universitetin Qiriazi

Departamenti i Teknologjisë Ushqimore dhe Turizmit në Universitetin Qiriazi mirëpriti në ambjentet e laboratorit për realizimin e praktikave mësimore, maturantë të Shkollës së Mesme Hoteleri-Turizëm në Tiranë, me drejtim Teknologji Ushqimore.

Drejtori i Departamentit të Kolegjit Profesional të Lartë në Universitetin Qiriazi, Prof. Dr. Abdyl Sinani, informoi maturantët mbi rëndësinë praktike dhe proceset teknologjike, duke filluar nga perdorimi i lëndës së parë, prodhimi, paketimi, ruajtja, transporti dhe shpërndarja e produkteve ushqimore tek konsumatori.

Prof. Dr. Abdyl Sinani i njohu maturantët me rolin e rëndësishëm dhe vendimtar që luan programi i Teknologjisë Ushqimore në përmirësimin e jetës, duke u shprehur se nuk ka teknologji ushqimore të efektshme nëse mungon teknologu i aftë për zbatimin e protokolleve të  standardeve teknologjike.

Gjithashtu maturantët u njohën me zbatimin e procedurave standarde në lidhje me sigurinë ushqimore, që nga protokollet ndërkombëtare, pikat e kontrollit që të identifikojnë rreziqet e mundshme dhe marrja e masave paraprake të nevojshme deri tek aplikimi i analizave fiziko-kimike, mikrobiologjike, etj.

#universitetiqiriazi

Konkursi i ndihmës së parë bazike, organizuar nga Kryqi i Kuq Shqiptar (KKSH)

Ekipi i ndihmës së parë “Qiriazi”, i përbërë nga studentë të programit të studimit “Kujdes Social dhe Shëndetësor”, por edhe studentë vullnetarë nga programet “Hoteleri-Turizëm” dhe “Teknologji Ushqimore”, nën kujdesin e trajnerit të ndihmës së parë, pedagogut Dr. Edlir Orhani, mori pjesë në konkursin e ndihmës së parë bazike, organizuar nga Kryqi i Kuq Shqiptar (KKSH). 

Këta të rinjë të përkushtuar, kaluan me sukses çdo provë duke shfaqur nivel, intelekt dhe aftësi, duke i dhënë Kolegjit Universitar Qiriazi të drejtën e pjesëmarrjes së përvitshme në këtë kampionat. Faleminderit, ekipit tonë i cili na dha mundësinë e këtij kualifikimi. 

Ky konkurs garën e sheh si një mënyrë për t’i pajisur të rinjtë me vlera dhe aftësi për të kapërcyer vështirësitë falë bashkëveprimit dhe ndihmës reciproke, i hap rrugën  përfshirjes në projekte më të mëdha me KKSH, të cilat do jenë tepër të rëndësishme për të ardhmen, sidomos për programin Kujdes Social dhe Shëndetësor.

#universitetiqiriazi

Studentët e programit “Kujdes Social dhe Shëndetësor” gjatë praktikës rreth teknikave të ndihmës së parë bazike.

Ekipi i ndihmës së parë “Qiriazi”, i përbërë nga studentë të programit të studimit “Kujdes Social dhe Shëndetësor”, por edhe studentë vullnetarë nga programet “Hoteleri-Turizëm” dhe “Teknologji Ushqimore”, nën kujdesin e trajnerit të ndihmës së parë, pedagogut Dr. Edlir Orhani, është trajnuar për gati gjashtë javë rreth teknikave  të ndihmës së parë bazike.

Studentët kanë marrë informacion dhe janë praktikuar rreth ndërhyrjeve në rast aksidentesh me makinë dhe nxjerjes rautek, teknikave të masazhit kardiak sipas kategorive të moshave, teknikave të ndërhyrjes në rast djegiesh, plagësh hemoragjike, demtimeve në kocka, atakut kardiak etj.

Synimi i këtij trajnimi ka qënë pjesëmarrja e ketij ekipi në konkursin e ndihmës së parë për universitetet e Tiranës, organizuar nga Kryqi i Kuq Shqiptar, që do mbahet me datë 08 Maj.

Të rinjtë kanë mësuar për këto gjashtë javë si të koperojnë në grup për të qënë të suksesshëm, prandaj j’u urojmë fitore studentëve tanë në këtë kompeticion!

Kryetarja e Parlamentit Znj. Lindita Nikolla, në promovimin e librit “Mosha e Artë e Një Universiteti”.

Falenderojmë Kryetaren e Parlamentit Znj. Lindita Nikolla, për vizitën në promovimin e librit “Mosha e Artë e Një Universiteti”, botim i Universitetit Qiriazi.

Libri i botuar në kuadër të 100 vjetorit të universitetit,  përshkruan historinë e lindjes dhe konsolidimit të këtij Institucioni Arsimor nga fillesat e tij ne vitin 1922 deri në ditët e sotme, glorifikuar në të njëjtën ndërtesë dhe me të njëjtat vlera historike.

#universitetiqiriazi

Ceremonia e hapjes për Kampionatet Kombëtare Universitare 2023

Në Pallatin e Sportit “Asllan Rusi” u mbajt sot ceremonia e hapjes për Kampionatet Kombëtare Universitare 2023.

Studentët e Fakultetit të Edukimit, Shkencave Sociale dhe Sportit në KUQ garojnë këtë vit në disiplinat futsal, volleyball dhe basketball.

Përformancën e hapjen së kësaj ceremonie e bëri akrobatia dhe njëkohësisht pedagogia e Kolegjit Universitar Qiriazi, Fiona Rushiti, sëbashku me studentët dhe grupin e saj artistik.

Ju urojmë suksese studentëve tanë në këtë kompeticion!

#universitetiqiriazi #fsshu #klubiisportitqiriazi

Marrëveshje bashkëpunimi me Akademinë Gjermane Auxila

 Sot, në mjediset e Kolegjit Universitar Qiriazi u zhvillua një takim me përfaqësuesit e Akademisë gjermane të Trajnimit & Edukimit “Auxila”. 

Rezultat i këtij takimi ishte firmosja e një marrëveshje bashkëpunimi midis dy institucioneve. Marrëveshja i jep mundësinë studentëve të Kolegjit Universitar Qiriazi të kryejnë praktikën profesionale në Gjermani në fushën e Kujdesit Social dhe Shëndetësor.
Gjithashtu, në takim u diskutua edhe për mundësi të tjera bashkëpunimi midis dy institucioneve siç janë programet e përbashkëta studimore, mësimi i gjuhës gjermane, dhe mundësitë e punësimit të studentëve të “Qiriazit” në Gjermani pas përfundimit të studimeve.

#universitetiqiriazi

Panairi Work and Study 2023, Tiranë.

Universiteti Qiriazi takon maturantët në qytetin e Tiranës, në ditën e parë të Panairit “Work and Study 2023” realizuar për këshillimin dhe informimin e tyre për Studimet e Larta Akademike.

Vizita në Panair u realizuan edhe nga Ministrja e Arsimit dhe Sportit, Znj. Evis Kushi; Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Znj. Delina Ibrahimaj; Z. Nikolin Jaka, Kryetar i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Tiranë.

Maturantët u njohën nga afër me programet e vitit të ri akademik 2023-2024:

BACHELOR

Fakulteti Ekonomisë:•Financë•Menaxhim Biznesi•Menaxhim në Hoteleri -Turizëm•Informatikë Ekonomike dhe Biznesi

Fakulteti i Edukimit, Shkencave Sociale dhe Sportit:•Edukim Fizik dhe Sporte (Bachelor)•Kujdes Social dhe Shëndetësor(Diplomë Profesionale 2-Vjeçare)

STUDIME TË INTEGRUARA

Fakulteti i Drejtësisë:•Studime të Integruara në Drejtësi (5-Vjeçare)•Asistent Ligjor dhe Administrativ(Diplomë Profesionale 2-Vjeçare)

DIPLOMË PROFESIONALE 2-VJEÇARE•Teknologji Ushqimore•Teknologji Informacioni dhe Komunikimi•Hoteleri-Turizëm

Ju urojmë suksese maturantëve në zgjedhjen e tyre! Ritakohemi sërish nesër në Pallatin e Kongreseve në ditën e dyte të Panairit “Work & Study 2023”.

Konkursi vjetor ‘’Future Business Idea”

Universiteti Qiriazi organizoi kompeticionin ‘’Future Business Idea 2023’’, konkurs vjetor i idesë së biznesit, ku ju ofroj studentëve të të gjitha disiplinave mundësi për të eksploruar idetë e tyre kreative dhe inovative të biznesit! Ky konkurs kishte si qëllim inkurajimin dhe nxitjen e studentëve të të gjitha fushave, rritjen e kreativitetit dhe shndërrimin e një ideje biznesi nga teorike ne një projekt konkret.

Idetë e përzgjedhura u vlerësuan nga një Juri profesioniste: Pedagoget Dr. Marsela Resulaj, Dr. Proc. Edvina Polaj dhe Z. Brian Shkodrani, Themelues u ‘’Smartup Digjital’’ & “Brainenergy”.

Dy idetë më të mira të biznesit të përzgjedhura nga juria ishin:
1) Biznesi ‘’Qëndra Rezidenciale Reno’’ fitoj çmimin e parë, ide e realizuar nga studentja e programit profesional 2 vjeçar “Kujdes Social dhe Shëndetësor, Marina Dyli.
2) Biznesi ‘’A.A.A. (Alpha Academy of Albania)’’ u rendit në vëndin e dytë si ideja më e mirë e biznesit e realizuar nga studenti i programit profesional 2 vjeçar “Teknologji Ushqimore”, Arjon Goga.

Përgjatë 1 jave studentët u trajnuan nga një staf i kualifikuar dhe profesionistësh në fushën e biznesit, si: Z. Brian Shkodrani, Themelues i SmartUP Digital dhe Brainenergy; Z. Ermir Mamaqi, Trajner Shitjesh & Marketingu, Lektor në UAMD, Themelues i Trace Marketing dhe Kaizen shpk; Dr. Marsela Resulaj, Pedagoge në Universitetin Qiriazi , Branch Director në Sigal Unica Group Austria Durrës.

Në fund të konkursit u shpërndanë çertifikata për studentët pjesëmarrës dhe dy çmime fituese, vendi i parë 100% bursë studimi dhe vendi i dytë 75% bursë studimi.

Urime dhe suksese të gjithë studentëve pjesëmarrës, duke shpresuar në konkretizimin e këtyre projekt ideve inovative të biznesit.

#universitetiqiriazi #futurebusinessidea2023 #student #university

Takim me shkrimtarin dhe publicistin shqiptaro-amerikan Shefqet Meko

Klubi i librit “Qiriazi” mirëpriti dje në ambientet e bibliotekës së Kolegjit Univeritar “Qiriazi”, shkrimtarin dhe publicistin shqiptaro-amerikan Shefqet Meko.

“Viza amerikane” novela që sjell në fokus raportin e emigrantit shqiptar me Amerikën, tokën e premtuar ishte dhe tema e  bashkëbisedimit mes autorit, studentëve dhe pedagogëve.

Takimin e përshëndetën dhe presidenti i Kolegjit Universitar “Qiriazi” Prof. Dr. Gjokë Uldedaj, shkrimtari dhe juristi Z. Ahmet Prençi, publicistët Martin Lekaj dhe Dr. Gjovalin Gjeloshi, Prof. Eugen Pepaj etj.

Autori iu përgjigj pyetjeve dhe interesimit të studentëve, jo vetëm për tematikën e librit, por edhe më gjerë.

Në fund presidenti i Universitetit, Prof. Dr. Gjokë Uldedaj, e nderoi Shefqet Mekon me medalionin e 100 vjetorit të Kolegjit Universitar “Qiriazi”.

Z. Meko është autor i disa librave artistik dhe publicistik. Novela “Viza amerikane” është libri i fundit i tij.

Bashkëbisedimi u përcuall nën moderimin e shkrimtarit Liridon Mulaj, ish student i Kolegjit Universitar “Qiriazi”.

#universitetiqiriazi #klubiilibritqiriazi #student

Praktikë Profesionale në Melia Resort

Universiteti Qiriazi falë bashkëpunimit të vazhdueshëm me biznese dhe kompani të njohura në fushën e Hoteleri- Turizmit, ju ofron studentëve mundësi për praktika profesionale dhe punësimi gjatë dhe pas mbarimit të studimeve.

Edhe këtë radhë studentët tanë ishin të ftuar në ambjentet e “Melia’ Resort” në Gjirin e Lalzit, resort i ri prestigjoz dhe Sol Tropikal pjesë e Melia’ Resort në Durrës, për tu njohur me vendet vakante të punës posaçërisht për studentët e diplomuar në profilin 2 vjeçar Hoteleri-Turizëm dhe për studentët që vazhdojnë studimet në këtë profil.  Gjithashtu me shumë interes u trajtuan studentët në bachelor të degës “Menaxhim Hoteleri-Turizëm” për t’iu siguruar kontrata pune sezonale.
 Të dedikuar në çdo moment për të kompletuar studentët tanë profesionalisht të gatshëm për të përballuar tregun e punës kryesisht në Shqipëri dhe më gjërë, puna jonë nuk ndalet veç në formimin akademik, por vazhdon deri në fazën finale që është punësimi i tyre në struktura hoteliere prestigjioze me standarde të larta.
Ju urojmë suksese studentëve tanë!

#universitetiqiriazi #hotel #university #student #staff #manager

Praktikë mësimore në fabrikën Hako

Studentët e programit 2-vjeçar “Teknologji Ushqimore” të Kolegjit Universitar Qiriazi, realizuan vizitë në ambjentet e Fabrikës së prodhimit të sallamit “Hako”.

Teknologët e ardhshëm u njohën nga afër me metodologjinë e përdorur gjatë teknologjisë së prodhimit të sallamit brenda standarteve ligjore dhe realizimin e saj permes paisjeve adekuate, si perzgjedhja e lendës së parë, bluarja e mishit, perzierja, mbushja në mbështjellës, tharja, paketimi dhe ruajtja.

#universitetiqiriazi #student #teknologjiushqimore #university

Dita Ndërkombëtare e Sportit për Zhvillim dhe Paqe

🗓️Me 6 Prill, në Ditën Ndërkombëtare të Sportit për Zhvillim dhe Paqe, Fakulteti i Edukimit, Shkencave Sociale dhe Sportit në Universitetin Qiriazi organizoi inagurimin e palestrës së gjimnastikës.

🤸‍♀️Akrobatia e parë shqiptare që sfidon lartësitë, Fiona Rushiti, njëkohësisht edhe pedagoge në Programin bachelor “Edukim Fizik dhe Sporte”, realizoi shfaqje me lëvizje akrobatike dhe gjimnastikore me studentët e vitit të dytë dhe grupin e akrobacisë i cili stërvitet nga vetë ajo.

👩‍🏫🧑‍🏫Përformancën e shijuan gjithashtu stafi akademik dhe administrativ, ku shprehën vlerësimet e tyre maksimale për punën e vazhdueshme të Universitetit Qiriazi, shtimin e ambjenteve sportive me parametra bashkohore.

Trajnimi me 5 module “Platformat dixhitale dhe Menaxhimi në Mediat Sociale”

Këshillim karriere në Shkollën e Mesme të përgjithshme dhe e Mesme Profesionale “Don Bosco”

Praktikë Mësimore në fabriken e ujit Selita

Studentët e Kolegjit Universitar “Qiriazi”, të programit 2-vjeçar “Teknologji Ushqimore”, zhvilluan praktikën mësimore pranë fabrikës së ujit “Selita”.

Teknologët e ardhshëm u njohën me procesin teknologjik dhe laboratorik pranë kësaj fabrike. Ata kishin mundësi të njihen më nga afër  me proceset teknologjike që nga filtrimi i ujit, mbushja, deri në paketim i gjithë procesi i automatizuar dhe i avancuar.

Të gjitha njohuritë teorike të marra gjatë studimit mbi ujin i zhvilluan në praktikë tek fabrika Selita.

#universitetiqiriazi #student #universitety #laboratory

Takim me maturantët e qytetit të Lushnjes

Takim me maturantët e qytetit të Fierit

Tema e katërt e trajnimit me 5 module “Platformat dixhitale dhe Menaxhimi në Mediat Sociale”

Takim me maturantët në qytetin e Pogradecit

Takim me maturantët në qytetin e Elbasanit

Një bibliotekë me emrin e “Motrave Qiriazi” në qytetin e Manastirit.

🏫Kolegji Universitar “Qiriazi” ju bashkua nismës së dhurimit të 1050 librave për themelimin e bibliotekës së parë me libra në gjuhën shqipe, që do hapet në qytetin e Manastirit.

📚Grumbullimi i këtij kontigjenti librash u bë në ambjentet e Universitetit Qiriazi, ku u organizua edhe një si “ceremoni pagëzimi”, për nisjen e rrugëtimit të këtyre librave drejt qytetit të Kongresit të Alfabetit të gjuhës shqipe.

👩🏻Në këtë ceremoni, studentja e gazetarisë nga Shkupi Znj. Emira Selimi, e cila ka marrë këtë nisëm, tha se, jo rastësisht ndodhej në Kolegjin Universitar “Qiriazi”. Ky universitet me këtë emër të nderuar, është “shtëpia” e dijes, e cila e ka zanafillën në qytetin e Manastirit, ku u lindën dhe muarën mësimet e para, Sevasti dhe Parashqevi Qiriazi.

📖Biblioteka që do të themelohet në Manastir do të mbajë emrin e ikonave të arsimit mbarëkombëtar shqiptar “Motrat Qiriazi”.

👨‍🏫Z. Adriatik Kurti, koordinatori i kësaj nisme, u shpreh se, ishte mirënjohës për bashkëpunimin që kishte gjetur dhe solidarizimin e shqiptarëve me këtë nismë.

👨‍🏫Pedagogu Zylfi Shehu, i cili ndihmoi së bashku me Universitetin Qiriazi në grumbullimin e këtyre librave, shprehu vendosmërinë e tij për t’a vazhduar edhe më tej këtë mision.

👨‍💼Rektori i Universitetit “Qiriazi” Prof. Dr. Maksim Meço e përgëzoi Znj. Selimi për nisiativën e ndërmarrë dhe u bë pjesë e kësaj nisme më të gjitha botimet e tij!

👩‍🏫Gjithashtu, administratorja e Universitetit Qiriazi zj. Roza Uldedaj u shpreh se, nisma dhe ndërmarrje të tilla do jenë të përkrahura gjithnjë nga ana jonë. Realizimi i tyre do të jetë një vlerë e shtuar për ne.

📚Ndër librat e dhuruar, ishte edhe botimi i fundit i Kolegjit Universitar “Qiriazi”, “Mosha e artë e një universiteti”, me autor Dr. Gjovalin Gjeloshi.

Takimin me Znj. Alda Bardhyli (Drejtore e Qendres Kombëtare të Librit dhe Leximit) dhe Z. Ylljet Aliçka (shkrimtar, skenarist dhe diplomat).

📚Klubi universitar i librit “Qiriazi” mirëpriti ditën e enjte në takimin e rradhës Znj. Alda Bardhyli (Drejtore e Qendres Kombëtare të Librit dhe Leximit) dhe Z. Ylljet Aliçka (shkrimtar, skenarist dhe diplomat).

✍️Pyetjet e shumta nga studentët e klubit drejtuar Znj. Bardhyli dhe Z. Aliçka kishin në fokus politikat e librit, e ardhmja e librit fizik dhe atij elektronik, ironia si element në romane apo dhe dallimi mes skenarit dhe romanit si qasje individuale.

🏫Klubi i librit “Qiriazi” është themeluar prej pesë vitesh me fokus afrimin e studentëve me librin artistik, si pjesë thelbësore e formimit intelektual.

Tema e tretë e trajnimit me 5 module “Platformat dixhitale dhe Menaxhimi në Mediat Sociale”

Tema e dytë e trajnimit me 5 module “Platformat dixhitale dhe Menaxhimi në Mediat Sociale”,

Takim me maturantët në qytetin e Durrësit

Tema e parë e trajnimit me 5 module “Platformat dixhitale dhe Menaxhimi në Mediat Sociale”

Takim me maturantët në qytetin e Kavajës

Aktivitet realizuar nga Shkolla Profesionale Kamëz me 8 Mars

🤝Në kuadër të bashkëpunimit me Gjimnazet dhe Shkollat Profesionale, Kolegji Universitar “Qiriazi” ishte i ftuar në aktivitetin e realizuar nga Shkolla Profesionale Kamëz në ditën më të rëndësishme të femrës, 8 Marsin.

👩🏻Ky aktivitet kishte si qëllim vlerësimin e femrës dhe kontributin që ka në të gjitha profesionet!

👏Punimet e realizuara nga nxënëset e kësaj shkolle të punuara me shumë kujdes tregonin më së miri kontributin e femrës në shoqëri.

💐Falenderojmë Drejtoreshën e Shkollës Profesionale Kamëz, Ornela Çerpja, për ftesën dhe aktivitetin e realizuar.

Takim me maturantët në qytetin e Lezhës

Takim me maturantët në qytetin e Krujës

Takim me maturantët në qytetin e Shkodrës

Trajnim me 5 module

Trajnim me temë “Tregu i Punës dhe ndërtimi i një profili profesional”

🏫Universiteti “Qiriazi” në bashkëpunim me projektin “Aftësi për punë” i cili zbatohet nga Swisscontact në Shqipëri dhe Shkollën profesionale “Kolin Gjoka” në Lezhë, organizuan Trajnimin me temë “Tregu i Punës dhe ndërtimi i një profili profesional”.

👩‍💻Trajnimi u realizua nga pedagogia e Universitetit “Qiriazi” Dr. Marsela Resulaj dhe Zyra e Marketingut dhe Aktiviteteve, përfaqësuar nga MSc. Majlinda Prendi.

🧑‍🎓Në qëndër të këtij takimi u vendosën nxënësit e shkollës “Kolin Gjoka”, qëllimi kryesor ishte njohja e tyre me tregun e punës sot në Shqipëri, hapat e parë në tregun e punës për të rinjtë, metodologjitë e përdorura, platformat dixhitale, ndërtimi i një CV sipas formatit Europass, udhëzues mbi mënyrat si të aplikojmë për punë, etj.👩🏻‍🎓

📄Në fund të trajnimit nxënësit u pajisën me çertifikata pjesëmarrje.

Mision humanitar i Kryqit të Kuq Shqiptar

🏫Kolegji Universitar “Qiriazi” për dy ditë radhazi i’u bashkua misionit humanitar të Kryqit të Kuq Shqiptar, mbi dhurimin e gjakut.

🧑‍💻Studentët tanë ju bashkuan nismës vullnetare, duke treguar një akt të lartë humanizmi.

👩‍💻Një vlerë e shtuar e kësaj nisme ishte stafi akademik dhe administrativ i Universitetit, të cilët treguan se mbartin një shpirt fisnik.

🏥Falenderojmë stafin e Kryqit të Kuq Shqiptar që na përfshiu në këtë nismë humanitare.

⛑️Universiteti Qiriazi përherë e më misionar në veprimtaritë e tij.

@kksh_tirane

Workshop me temë “Dialogue on Albanians attitudes towards the wearing of scarf in schools”

🏫Fakulteti i Drejtësisë në Kolegjin Universitar “Qiriazi” organizoi Workshop-in me temë “Dialogue on Albanians attitudes towards the wearing of scarf in schools”.

⏩Pjesëmarrës në këtë aktivitet ishin përfaqësues të Universitetit të Warwick në Londër🇬🇧; Universitetit të Vienës🇦🇹, Universiteti të Complutense në Madrid🇪🇸; Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales në Francë🇫🇷, të Kolegjit Universitar “Logos”🇦🇱; të Universitetit Europian të Tiranës🇦🇱; si dhe projekti Quest.

🇪🇺Ky aktivitet u krijua në kuadër të projekteve të financuara nga Bashkimi Europian me partner shqiptar.

ℹ️Qëllimi i këtij workshop-i është anëtarësimi dhe bashkëpunimi ndërakademik në programet e NORFACE GOVERNANCE dhe projektit QUEST.

📣Në këtë takim u diskutua mbi dialogun kushtetues dhe principet që lidhen me diskriminimin fetar, politik, gjinor, arsimor, etj.

📑Për studentët e pranishëm në fund të workshop-it u shpërndanë çertifikata pjesëmarrëse.

Ceremonia e Diplomimit në Kolegjin Universitar ‘’Qiriazi’’

🏫Në Kolegjin Universitar ‘’Qiriazi’’ u organizua Ceremonia e Diplomimit të studentëve që përfunduan studimet në ketë Universitet për vitin akademik 2021-2022.

💯E veçanta e kësaj ceremonie ishte sepse u organizua në atmosferën e kremtimeve në kuadrin e 100 vjetorit të Kolegjit Universitar “Qiriazi”.

🎓Në këtë ceremoni u diplomuan 146 studentë që përfunduan studimet në programet bachelor, master i shkencave dhe ato profesionale.

👨‍🏫Presidenti i Kolegjit Universitar ‘’Qiriazi’’, Prof. Gjokë Uldedaj theksoi faktin se ‘’ Kolegji Universitar “Qiriazi” sot ka një pasaportë të rëndësishme në dorë, duke u identifikuar si Institucioni më i vjetër i Arsimit të Lartë në vend, me një histori dhe trashëgimi shekullore. Në vazhdim të traditës së krijuar, Kolegji Universitar “Qiriazi”, do të ketë në themel të strategjisë së tij, jo vetëm cilësinë akademike, kërkimin shkencor dhe transferimin e njohurive, por edhe forcimin dhe zgjerimin e marrëdhënieve të bashkëpunimit me Institucionet më prestigjioze të vendit, me Universitetet dhe Kolegjet e vendeve perëndimore, me qëllim ndërkombëtarizimin e institucionit, për të përgatitur të diplomuar të aftë të konkurojnë në tregun e punës intelektuale, brenda dhe jashtë vendit.’’

👨‍🏫Prof. Gjokë Uldedaj, ju urojë suksese studentëve në rrugëtimin e tyre profesional, duke theksuar edhe dëshirën dhe kërkesën për të ruajtur lidhjet edhe në të ardhmen: ‘’Mos harroni se shpërblimi më i madh, për ne është suksesi dhe lumturia juaj. Por Ju kërkojë që sukseset tuaja ndajini me ne, ejani na vizitoni sa më shpesh, sepse KUQ do t’i mbajë dyert të hapura për ju. Stafet akademike dhe ato ndihmëse do të jenë kurdoherë të gatshme e të përkushtuara për t’ju ofruar gjithçka që do t’ju nevojitet për të studiuar e bashkëpunuar në kuadër të projekteve dhe të veprimtarive shkencore, për të thelluar e zgjeruar dijet dhe për të ngjitur shkallët e karrierës profesionale dhe akademike.”

👨‍💻Rektori I Universitetit, Prof. Maksim Meço, përshëndeti studentët dhe të ftuarit, duke inkurajuar të rinjtë e sapodiplomuar që të punojnë fort duke investuar në dije për të realizuar endrrat e tyre.

👩🏻‍🎓🧑‍🎓Ceremonia e Diplomimit këtë vit kishte një risi ndryshe ku të gjithë studentët e diplomuar lanë ‘’gjurmë’’ në ‘’Memories Room’’ të realizuar si një dhomë memorie që lanë emrat e tyre më një mbishkrim mbi murë, ceremonia u përmbyll me traditën e hedhjes së kapeles në fund.✍️

Ceremonia e Diplomimit

🏫Në Kolegjin Universitar ‘’Qiriazi’’ u organizua Ceremonia e Diplomimit të studentëve që përfunduan studimet në ketë Universitet për vitin akademik 2021-2022.

💯E veçanta e kësaj ceremonie ishte sepse u organizua në atmosferën e kremtimeve në kuadrin e 100 vjetorit të Kolegjit Universitar “Qiriazi”.

🎓Në këtë ceremoni u diplomuan 146 studentë që përfunduan studimet në programet bachelor, master i shkencave dhe ato profesionale.

👨‍🏫Presidenti i Kolegjit Universitar ‘’Qiriazi’’, Prof. Gjokë Uldedaj theksoi faktin se ‘’ Kolegji Universitar “Qiriazi” sot ka një pasaportë të rëndësishme në dorë, duke u identifikuar si Institucioni më i vjetër i Arsimit të Lartë në vend, me një histori dhe trashëgimi shekullore. Në vazhdim të traditës së krijuar, Kolegji Universitar “Qiriazi”, do të ketë në themel të strategjisë së tij, jo vetëm cilësinë akademike, kërkimin shkencor dhe transferimin e njohurive, por edhe forcimin dhe zgjerimin e marrëdhënieve të bashkëpunimit me Institucionet më prestigjioze të vendit, me Universitetet dhe Kolegjet e vendeve perëndimore, me qëllim ndërkombëtarizimin e institucionit, për të përgatitur të diplomuar të aftë të konkurojnë në tregun e punës intelektuale, brenda dhe jashtë vendit.’’

👨‍🏫Prof. Gjokë Uldedaj, ju urojë suksese studentëve në rrugëtimin e tyre profesional, duke theksuar edhe dëshirën dhe kërkesën për të ruajtur lidhjet edhe në të ardhmen: ‘’Mos harroni se shpërblimi më i madh, për ne është suksesi dhe lumturia juaj. Por Ju kërkojë që sukseset tuaja ndajini me ne, ejani na vizitoni sa më shpesh, sepse KUQ do t’i mbajë dyert të hapura për ju. Stafet akademike dhe ato ndihmëse do të jenë kurdoherë të gatshme e të përkushtuara për t’ju ofruar gjithçka që do t’ju nevojitet për të studiuar e bashkëpunuar në kuadër të projekteve dhe të veprimtarive shkencore, për të thelluar e zgjeruar dijet dhe për të ngjitur shkallët e karrierës profesionale dhe akademike.”

👨‍💻Rektori I Universitetit, Prof. Maksim Meço, përshëndeti studentët dhe të ftuarit, duke inkurajuar të rinjtë e sapodiplomuar që të punojnë fort duke investuar në dije për të realizuar endrrat e tyre.

👩🏻‍🎓🧑‍🎓Ceremonia e Diplomimit këtë vit kishte një risi ndryshe ku të gjithë studentët e diplomuar lanë ‘’gjurmë’’ në ‘’Memories Room’’ të realizuar si një dhomë memorie që lanë emrat e tyre më një mbishkrim mbi murë, ceremonia u përmbyll me traditën e hedhjes së kapeles në fund.✍️

Praktika mësimore profesionale

🏨Në kuadër të vijueshmërisë së Praktikave mësimore profesionale, me studentët e Vitit të dytë, dega “Hoteleri-Turizëm” në lëndën “Menaxhimi i Eventeve, Shërbimeve dhe Zhvillimi i Aftësive praktike në Hoteleri-Turizëm”, u mundësua realizimi pranë ”MK Hotel TIRANA”.

👩🏻‍🎓🧑‍🎓Studentët u prezantuan me ambjentet e larmishme të hotelit, sallat e ndryshme të eventeve dhe konferencave, mënyrat e shtrimit të tavolinës (set up); koordinimi dhe bashkëpunimi ndërmjet sektorëve; mënyrat e arredimit të sallave; meeting room, konferenca; mbledhje, takime, seminare; ndërtimi i bufesë për coffee break si dhe për konsum të asortimenteve me ushqim; mënyrat e komunikimit me sektorin e kuzhinës, nëpërmjet sistemit kompjuterik; tipologjitë e dhomave sipas kategorive, rregullat Check in, Check out, mënyrat e pagesës, rregullat ndaj mjeteve dhe pajisjeve të dhomës, rregullat e mënyrës së pastrimit.

🤝Falënderojmë menaxherin e ”MK Hotel Tirana” Z. Gid Shaqiri, për përkushtimin dhe profesionalizmin e lartë, për këtë përvojë kaq me vlerë që ofruan për studentët tanë.

Libri “Mosha e artë e një Universiteti”

“Mosha e artë e një Universiteti” me autor Dr. Gjovalin Gjeloshi, është libri i promovuar dje në ambjentet e bibliotekës shkencore të Kolegjit Universitar “Qiriazi”. Aktiviteti u organizua nga Klubi i Librit “Qiriazi”, një organizëm i studentëve letrarë të këtij universiteti.

I ftuar ishte poeti e prozatori Viktor Gjikolaj, i cili mbajti diskutimin kryesor rreth vlerave të spikatura të këtij botimi, ku ai e konsideroi si një pasaportë e këtij universiteti, i cili tashmë ka fituar “të drejtën e të qënit universiteti më i vjetër në Shqipëri”.

Studentja Marina Dyli, kryetare e Klubit Letrar dhe njëkohësisht kryetare e Këshillit Studentor të universitetit, foli për traditën e Klubit të Letrarëve në promovimin e veprave dhe autorëve të ndryshëm dhe e cilësoi librin “si një udhërrëfyes për ne studentët”. Pasi lexon këtë libër, u shpreh ajo, të rritet krenaria që studion në bankat e këtij universiteti me histori shekullore dhe me tradita të spikatura në arsimimin e femrës shqiptare. Këto tradita ne I shohim sot të përtërira dhe të ngritura në një stad akoma edhe më të lartë.

Një libër me titull që të fut në mendime, siç shkruan edhe akademiku Gjovalin Shkurtaj, ai e përshkruan librin, si “një monografi e cila mëton të ndriçojë udhën historike të lavdishme të arsimdashësve dhe të arsimdhënësve Qiriazi dhe Dako”.

Përveç studentëve, në promovimin e librit muarën pjesë edhe pedagogë e drejtues të këtij universiteti, Presidenti Prof. Dr. Gjokë Uldedaj, Rektori Prof. Dr. Maksim Meço dhe staf akademik të cilët një zëri pohuan se ky libër i njohu ata më një histori e cila për vite me rradhë ju ishte mohuar brezit të tyre si një e vërtetë historike.

Të pranishmit i përshëndeti edhe autori, Dr. Gjovalin Gjeloshi, i cili i falenderoi ata për pjesëmarrjen, promovimi i librit u kthye në një bashkëbisedim me studentët.

Takim informues me Akademinë e Studimeve Ndërkombëtare (ISA)

🏫Akademia e Studimeve Ndërkombëtare (ISA) realizoi sot një takim informues në ambjentet e Kolegjit Universitar “Qiriazi”, lidhur me ofrimin e mentorimit akademik dhe profesional i cili ndihmon studentët në avancimin drejt rrugës së lidershipit profesional ndërkombëtar.

🌎ISA ofron Programet e Training and Intership në USA . Kjo iniciativë u jep studentëve të të gjitha programeve mundësinë për të udhëtuar në Shtetet e Bashkuara, Kanada, UK dhe vendet Europiane duke ju pasuruar përvojat akademike dhe profesionale.

🏨Dy përfaqësueset e Kompanisë Prof. Dr. Albana Shehaj dhe MBA Alda Muskaj theksuan se ISA ka lidhur partneritet me kompani rekrutimi në USA në degët Kulinari dhe Hoteleri, keto programe janë një oportunitet për studentët pasi do të prezantohen dhe atashohen në tregun ndërkombëtar.

Leksion i hapur me Trainerin e Ndihmës së Parë pranë Kryqit të Kuq Shqiptar

🧑‍🎓Studentët e programit të “Kujdes Social dhe Shëndetësor”, realizuan një leksion të hapur me Trainerin e Ndihmës së Parë pranë Kryqit të Kuq Shqiptar dhe njëkohësisht pedagog në Kolegjin Universitar Qiriazi, Dr. Edlir Orhani.

👩🏻‍🎓Studentët u informuan rreth teknikave me efikase të ofrimit të ndihmës së parë bazike, por edhe asaj të avancuar.

🏥Ky është vetëm fillimi, pasi këta studentë do përfshihen si ekip, në një trajnim afatgjatë të ndihmës së parë pranë Kryqit të Kuq shqiptar, ku do marrin pjesë në konkursin Kombëtar të Ndihmës së Parë.

22 Nëntori, Dita e Alfabetit të Gjuhës Shqipe

Gëzuar 28 dhe 29 Nëntorin

Ceremonia e Diplomimit 2022-2023

Forum i hapur me temë “Gratë dhe vajzat e ekspozuara ndaj dhunës me bazë gjinore dhe aksesi i tyre tek shërbimet e ndihmës juridike falas”

22 Nëntori, Dita e Alfabetit të Gjuhës Shqipe

Tryezë e rrumbullakët në kuadër të bashkëpunimit midis 2 institucioneve të arsimit të lartë

Ceremonia e Diplomimit

Teknologjia e Informacionit dhe Komunikumit në lëndën e Automatizimit

Turneu Universitar

Leksion i hapur me Albania Padel

Tryezë diskutimi me temë “Emigrimi në Mbretërinë e Bashkuar: një guidë drejt rrugëve ligjore”.

Albania Padel në Universitetin Qiriazi

Turneu Universitar

Turizmi Kulturor, Hoteleria dhe ndërveprimi reciprok

Turneu Universitar

Praktikë mësimore në Kantinën “Atdheu” dhe vizitë në Agroturizmin “Hylli I Dritës”

Turneu Universitar 2023

Konferenca ndërkombëtare mbi bujqësinë dhe shkencat e jetës (ICOALS 4)

Turneu Universitar 2023

Turneu Universitar 2023

Halloween Party

Mbledhja e këshillit studentor

Halloween Party!

Orë praktike pranë Parkut Olimpik Feti Borova

Turneu Universitar 2023 edicioni 3

Praktikë mësimore në fabrikën e Birrës Stela

Regjistrimet në ciklin e studimeve Master

Orë e hapur me sipërmarrësen Znj. Valbona Begolli

Raund i Hapur 4-18 Tetor 2023

Raund i Hapur 4-18 Tetor 2023

Raundi i Hapur

Projekte Ndërkombëtare

Mundësia e fundit!

Maturantë vëmendje!

Fillimi i vitit akademik 2023-2024 në Kolegjin Universitar Qiriazi

Takim i drejtuesve dhe stafit akademik të Kolegjit Universitar Qiriazi

Java e orientimit të studentëve

BURSA STUDIMI

Koha për regjistrim!

Zgjidh Kolegjin Universitar Qiriazi në Raundin e Dytë (2)

Promovimi i librit “Midis CIA-s dhe Besimit” me autor z.Rolf Mowatt-Larssen

Hapen aplikimet online

Prof. Rolf Mowatt-Larssen i akordohet titulli “Doctor Honoris Causa”

Regjistrohu në Ciklin e Dytë të studimeve Master i Shkencave

Ndërkombëtarizimi prioritet i Universitetit Qiriazi

Zotohemi të jemi udhëheqësit tuaj në rrugën drejt suksesit!

Aplikimi i Formularit A1Z

Procedurat e aplikimit!

Transfero Studimet ose vazhdo një Program të Dytë Studimi

Koha për regjistrim!

Shpallen listat për studentët fitues!

Datat e provimeve në sezonin e Vjeshtës

Konkursi i pranimit në programin e studimit “Edukim Fizik dhe Sporte”

Aplikimi i Formularit A1Z

Pse duhet të zgjidhni programin e studimit “Edukim Fizik dhe Sporte”.

Lista e aplikantëve që do marrin pjesë në konkurs, në Kolegjin Universitar “Qiriazi”, për programin e studimit “Edukim Fizik dhe Sporte”

Hapen aplikimet online!

Përse Qiriazi?

Zgjidh Kolegjin Universitar Qiriazi në 10 hapa

Akomodimi gjatë viteve të studimit

Mundësitë e punësimit në programin “TEKNOLOGJI INFORMACIONI”

Mundësitë e punësimit në programin “TEKNOLOGJI USHQIMORE”

Mundësitë e punësimit në programin “HOTELERI-TURIZËM”

Mundësitë e punësimit në programin “ASISTENT LIGJOR DHE ADMINISTRATIV”

Mundësitë e punësimit në programin “KUJDES SOCIAL DHE SHËNDETËSOR”

Mundësitë e punësimit në programin “STUDIME TË INTEGRUARA NË DREJTËSI”

Mundësitë e punësimit në programin “EDUKIM FIZIK DHE SPORTE”

BURSA STUDIMI

Mundësitë e punësimit në programin “INFORMATIKË EKONOMIKE & BIZNESI”

Mundësitë e punësimit në programin “MENAXHIM HOTELERI TURIZËM”

Mundësitë e punësimit BACHELOR në “MENAXHIM BIZNESI” dhe MASTER “ADMINISTRIM BIZNESI”

Formulari A1Z

Mundësitë e punësimit BACHELOR dhe MASTER në programin “FINANCË”

Formulari A1Z

Programet e studimit për vitin e ri akademik 2023-2024.

Procedurat e aplikimit për studimet e larta në Raundin e Parë (1)

Dita Botërore e Sigurisë Ushqimore.

Marrëveshje bashkëpunimi me Praktika.al

Workshop me fokus ndërtimin e CV-së.

Vizitë e ambasadorit të Brazilit Z. João Tabajara de Oliveira në Universitetin Qiriazi.

CAREER FAIR 2023

Kompeticioni ‘’Future Business Idea 2023’’

Zhvillim turi 24 orësh, në qytetin e Lezhës.

Praktikë profesionale pranë Autoritetit Kombëtar të Ushqimit (AKU).

Studenti Ergys Peposhi zyrtarisht pjesë e Teutës.

Studentët e Teknologjisë Ushqimore referojnë punimet e përgatitura për produktet e prodhuara në laborator.

Programi “Procredit Onboarding Programme” për studentët e Universitetit Qiriazi

Leksion i hapur me Gladiola Dona, eksperte e komunikimi dhe menaxhimit në fushën e hoteleri-turizmit.

QIRIAZI OPEN DAY 2023

Mbledhje e Këshillit Studentor Qiriazi

Leksion i hapur me maturantë nga Shkolla e Mesme Profesionale Kamëz

OPEN DOORS. OPEN FUTURE. OPEN DAY.

Maturantë të Shkollës së Mesme Hoteleri-Turizëm vizitë në Universitetin Qiriazi

Konkursi i ndihmës së parë bazike, organizuar nga Kryqi i Kuq Shqiptar (KKSH)

Studentët e programit “Kujdes Social dhe Shëndetësor” gjatë praktikës rreth teknikave të ndihmës së parë bazike.

Kryetarja e Parlamentit Znj. Lindita Nikolla, në promovimin e librit “Mosha e Artë e Një Universiteti”.

Ceremonia e hapjes për Kampionatet Kombëtare Universitare 2023

Marrëveshje bashkëpunimi me Akademinë Gjermane Auxila

Panairi Work and Study 2023, Tiranë.

Konkursi vjetor ‘’Future Business Idea”

Takim me shkrimtarin dhe publicistin shqiptaro-amerikan Shefqet Meko

Praktikë Profesionale në Melia Resort

Praktikë mësimore në fabrikën Hako

Dita Ndërkombëtare e Sportit për Zhvillim dhe Paqe

Trajnimi me 5 module “Platformat dixhitale dhe Menaxhimi në Mediat Sociale”

Këshillim karriere në Shkollën e Mesme të përgjithshme dhe e Mesme Profesionale “Don Bosco”

Praktikë Mësimore në fabriken e ujit Selita

Takim me maturantët e qytetit të Lushnjes

Takim me maturantët e qytetit të Fierit

Tema e katërt e trajnimit me 5 module “Platformat dixhitale dhe Menaxhimi në Mediat Sociale”

Takim me maturantët në qytetin e Pogradecit

Takim me maturantët në qytetin e Elbasanit

Një bibliotekë me emrin e “Motrave Qiriazi” në qytetin e Manastirit.

Takimin me Znj. Alda Bardhyli (Drejtore e Qendres Kombëtare të Librit dhe Leximit) dhe Z. Ylljet Aliçka (shkrimtar, skenarist dhe diplomat).

Tema e tretë e trajnimit me 5 module “Platformat dixhitale dhe Menaxhimi në Mediat Sociale”

Tema e dytë e trajnimit me 5 module “Platformat dixhitale dhe Menaxhimi në Mediat Sociale”,

Takim me maturantët në qytetin e Durrësit

Tema e parë e trajnimit me 5 module “Platformat dixhitale dhe Menaxhimi në Mediat Sociale”

Takim me maturantët në qytetin e Kavajës

Aktivitet realizuar nga Shkolla Profesionale Kamëz me 8 Mars

Takim me maturantët në qytetin e Lezhës

Takim me maturantët në qytetin e Krujës

Takim me maturantët në qytetin e Shkodrës

Trajnim me 5 module

Trajnim me temë “Tregu i Punës dhe ndërtimi i një profili profesional”

Mision humanitar i Kryqit të Kuq Shqiptar

Workshop me temë “Dialogue on Albanians attitudes towards the wearing of scarf in schools”

Ceremonia e Diplomimit në Kolegjin Universitar ‘’Qiriazi’’

Ceremonia e Diplomimit

Praktika mësimore profesionale

Libri “Mosha e artë e një Universiteti”

Takim informues me Akademinë e Studimeve Ndërkombëtare (ISA)

Leksion i hapur me Trainerin e Ndihmës së Parë pranë Kryqit të Kuq Shqiptar

Lajmet

Kolegji Universitar Qiriazi Lajme

Gëzuar 28 dhe 29 Nëntorin

🇦🇱 Gëzuar 28 Nëntorin, Ditën e Flamurit dhe 29 Nëntorin, Ditën e Çlirimit.

Ceremonia e Diplomimit 2022-2023

🏫Në Kolegjin Universitar ‘’Qiriazi’’ u organizua Ceremonia e Diplomimit të studentëve që përfunduan studimet në ketë Universitet për vitin akademik 2022-2023.

🎓Në këtë ceremoni u diplomuan studentë që përfunduan studimet në programet bachelor, master i shkencave dhe ato profesionale.

👨‍🏫Presidenti i Kolegjit Universitar ‘’Qiriazi’’, Prof. Gjokë Uldedaj theksoi faktin se ‘’ Kolegji Universitar “Qiriazi” sot ka një pasaportë të rëndësishme në dorë, duke u identifikuar si Institucioni më i vjetër i Arsimit të Lartë në vend, me një histori dhe trashëgimi shekullore. Në vazhdim të traditës së krijuar, Kolegji Universitar “Qiriazi”, do të ketë në themel të strategjisë së tij, jo vetëm cilësinë akademike, kërkimin shkencor dhe transferimin e njohurive, por edhe forcimin dhe zgjerimin e marrëdhënieve të bashkëpunimit me Institucionet më prestigjioze të vendit, me Universitetet dhe Kolegjet e vendeve perëndimore, me qëllim ndërkombëtarizimin e institucionit, për të përgatitur të diplomuar të aftë të konkurojnë në tregun e punës intelektuale, brenda dhe jashtë vendit.’’

👨‍🏫Prof. Gjokë Uldedaj, ju urojë suksese studentëve në rrugëtimin e tyre profesional, duke theksuar edhe dëshirën dhe kërkesën për të ruajtur lidhjet edhe në të ardhmen: ‘’Mos harroni se shpërblimi më i madh, për ne është suksesi dhe lumturia juaj. Por Ju kërkojë që sukseset tuaja ndajini me ne, ejani na vizitoni sa më shpesh, sepse KUQ do t’i mbajë dyert të hapura për ju. Stafet akademike dhe ato ndihmëse do të jenë kurdoherë të gatshme e të përkushtuara për t’ju ofruar gjithçka që do t’ju nevojitet për të studiuar e bashkëpunuar në kuadër të projekteve dhe të veprimtarive shkencore, për të thelluar e zgjeruar dijet dhe për të ngjitur shkallët e karrierës profesionale dhe akademike.”

👨‍💻Rektori I Universitetit, Prof. Maksim Meço, përshëndeti studentët dhe të ftuarit, duke inkurajuar të rinjtë e sapodiplomuar që të punojnë fort duke investuar në dije për të realizuar endrrat e tyre.

Forum i hapur me temë “Gratë dhe vajzat e eksp...

Në kuadër të fushatës së 16 ditëve të aktivizmit kundër dhunës ndaj grave dhe vajzave, Universiteti Qiriazi mori pjesë në forumin e hapur me temë “Gratë dhe vajzat e ekspozuara ndaj dhunës me bazë gjinore dhe aksesi i tyre tek shërbimet e ndihmës juridike falas” me pjesëmarrjen e shumë aktorëve kyç.

Ambasadori i Austrisë në Shqipëri, dr. Christian Steiner, përfaqësuesja e UNDP-së, Monica Merino, Avokatja e Popullit, Erinda Ballanca, dhe raportuesja e përgjithshme për dhunën ndaj grave në Asamblenë Parlamentare të KiE, Etilda Gjonaj, nënvizuan domosdoshmërinë e zbatimit efektiv të kuadrit politik dhe ligjor në Shqipëri në luftën kundër dhunës me bazë gjinore. Drejtësia dhe barazia gjinore janë themelet e një të ardhmeje të ndritshme.

Në këtë kontekst, vlen të përmendet se Universiteti Qiriazi është themeluar nga dy gra pionere të arsimit shqiptar, Sevasti dhe Parashqevi Qiriazi, duke lënë një trashëgimi të madhe arsimore përmes vizionit dhe kontributit të tyre në arsim. Kjo trashëgimi është një shembull i fuqishëm i rolit dhe kontributit të grave në shoqërinë tonë, duke na treguar se fuqizimi i grave është katalizatori i një të ardhme më të ndritur dhe barabartë! 👩‍⚖️

22 Nëntori, Dita e Alfabetit të Gjuhës Shqipe

📖 Universiteti Qiriazi, si trashëgimtare e historisë së institucioneve arsimore të ngritura nga motrat Qiriazi dhe Kristo Dako, ishin të ftuar nderi në cermonitë kremtuese në Shkup dhe Manastir gjatë festimeve të 115 vjetorit të ditëve të Alfabetit që u mbajt në qytetin shqipëtar të Manastirit.

📝 Prezenca në këto ditë të rëndësishme në Shkup dhe Manastir e autoriteteve më të larta shtetërore e qeveritare i dhanë edhe më shumë vlera këtij kremtimi solemn.

🏛️ Presidenti i Universitetit Prof. Gjokë Uldedaj sëbashku me stafin patën një angazhim maksimal dhe kontribues, duke dhuruar në bashkëpunim me ITSHKSH, ekspozitën me temë “Qiriazët themeltarët e arsimt kombëtar”. Kjo ekspozitë u vendos në ambjentet e Muzeut të Alfabetit Shqip dhe u përurua me një prezencë të një niveli të lartë pjesmarrësish. Ekspozita kishte një fond të pasur me fotografi, që pasqyruan jetën dhe veprën e familjes Qiriazi-Dako, në shërbim të arsimit kombëtar.

📚 Gjithashtu Universiteti Qiriazi, duke angazhuar edhe stafin akademik, dhuroj 4000 libra për biblotekën e Manastirit. Aktivitet në ditët e Alfabetit në qytetin e Manastirit do të kenë një vëmëndje të shtuar dhe vit pas viti nga Universiteti Qiriazi, në respekt të kontributit të rilindasve tanë në Kongresin e Manastirit, vëllezrit Gjerasim e Gjergj Qiriazi dhe motrat Sevasti dhe Parashqevi Qiriazi , si dhe Kristo Dako.

Tryezë e rrumbullakët në kuadër të bashkëpun...

🗓️ Me datë 21.11.2023 u zhvillua një tryezë e rrumbullakët në kuadër të bashkëpunimit midis 2 institucioneve të arsimit të lartë, Kolegjit Universitar Wisdom dhe Kolegjit Universitar Qiriazi

🤝 Tema e takimit kishte në focus planin kombëtar për integrimin evropian 2023 – 2025, arritjet dhe prioritetet si dhe pritshmëritë që Ministria e Arsimit dhe Sportit ka nga Institucionet e Arsimit të Lartë për të arritur sa më me rigorozitet dhe efikasitet zbatimin e planit kombëtar për integrim.

🏫 Zv. Rektori I Kolegjit Universitar Wisdom, Prof. Dr. Bajram Hysa hapi takimin me fjalën e tij përshëndetëse dhe I uroj mirëseardhjen stafit akademik te Kolegjit Universitar Qiriazi. Rektori I Kolegjit Universitar Qiriazi Prof. Dr. Maksim Meço theksoi bashkëpunimin e frytshëm midis dy institucioneve, si dhe çfarë do të ishte me interes të punohej në terma afat shkurtër, afatmesëm dhe afatgjatë. Të dy institucionet përfaqësoheshin nga figura të njohura në fushën e arsimit të lartë dhe me experience shumë vjeçare në fushat e tyre përkatëse. U diskutua rreth prioriteteve që Ministria e Arsimit dhe Sportit ka për të përbushur edhe Objektivat e Zhvillimit të Qëndrueshëm të Agjendës së Kombeve të Bashkuara 2030, ku Shqipëria është zotuar për t’i përmbushur dhe për të qenë pjesë në një të ardhme të afërt e Bashkimit Europian. Plani Kombëtar për Integrimin Evropian 2023 – 2025 i referohet në mënyrë të përgjithësuar, zbatimit të strategjisë kombëtare të arsimin, si një ndër prioritetet e kapitullit 26, me fokus në “sigurimin e arsimit gjithëpërfshirës dhe cilësor”. Bazuar në Progres Raportit të vitit 2022, Shqipëria është mesatarisht e përgatitur në fushën e arsimit dhe kulturës. Është bërë progres në miratimin e Strategjisë Kombëtare të Arsimit 2021 – 2026 dhe planit të veprimit.

💼 Ky takim përfundoi me një qasje proaktive ndaj diskutimeve, ku u vendos që kjo temë nxit shumë ide të cilat ndihmojnë në zhvillimin institucional si dhe atë profesional të stafit akademik dhe që do të ishte me interes nëse do të zhvillohet në nivel kombëtar dhe të ftoheshin institucionet e arsimit të lartë.

Shiko të Gjitha